z-milostjo-do-uglasenosti-1

Kje so naslednje knjige Mee Valens?

· Čas branja: 4 min

Včasih prejmem vprašanje, zakaj v zadnjem desetletju nisem spisala oz. objavila kakšne knjige, če je pisanje jasno in dokazano moje dušno poslanstvo. To potrjuje moje počutje ob pisanju, pa tudi odziv bralk na prvi dve knjigi – UGLAŠENO in MILOST – pa tudi vsaka situacija, ko poskušam ubesedovati neubesedljivo in presenečeno ugotavljam, da mi vse bolje uspeva. Kaj me je torej odvrnilo od tega, da bi jih spisala še več?

z-milostjo-do-uglasenosti-2Najkrajši odgovor je, da sem bila preveč ranljiva za izpostavljanje. Napredovala sem po poti k Sebi, da ti bom kmalu lahko ponudila tisto najbolj pomembno, zaradi česar sem TU. Ob predelovanju podzavestnih vsebin, ki so mi jih vzbujale drame v osebnem življenju, nisem premogla ne moči ne želje razgaljati se v svoji najbolj intimni iskrenosti, kar zame pisateljevanje je. Uzaveščala in zdravila sem tako rane kot darove Metke, deklice v sebi, da bi lahko polno zaživela kot Mea. Soočala sem se z globokim razočaranjem nad ljudmi in svojo lastno omejenostjo, medtem ko sem po žličkah spravljala v prakso vse znanje o duhovnosti, temni noči duše, preobrazbi v metulja. Življenje mi je dnevno ponujalo priložnosti za udejanjati teorije o duhovnosti, pogumu, zavedanju, hvaležnosti, potrpljenju in zaupanju v to, da je proces varno voden in končen.

Precej lažje je bilo zadnja tri leta, ko sta se mi izpolnili TOP 2 življenjski želji, kar pa je prineslo tudi mnogo novih izzivov, brušenj, prilagoditev in časovnih odlivov, ki prej niso obstajali. Dovolila sem si posvetiti veliko kvalitetnega časa par bližnjim osebam, da smo skozi viharne čase ohranjali povezanost in doživljali nekatere nepozabne pustolovščine. To je drugi razlog, da si nisem vzela dovolj časa za spisati tisto, kar se namerava ubesediti skozi mene.

Tretji je, da se verjetno bojim. Sploh ne tega, da mi ne bi dobro uspelo, da sem izven forme ali da nimam dovolj zanimive snovi … morda tega, da me bo pisanje o globinah odtujilo od ljudi in potegnilo navznoter, v podoživljanje bolečih spominov in plapolanje domišljije, zaradi česar bom manj dovzetna za okolico ali potrebe bližnjih? Ali pa me je strah tega, kakšne posledice bo v okolici sprožila naslednja knjiga, dve, tri? V vmesnih letih se je namreč nabralo ogromno ključnih spoznanj, povezanih tudi s par družbenimi tabuji in zablodami, ki jih bom verjetno razgalila in s tem provocirala nepredvidljive sile, ki se upirajo sestopanju nebes na Zemljo ter ovirajo glasnike dobrih novic.

z-milostjo-do-uglasenosti-4Na prvi pomladanski dan leta 2008 in 2009 sta izšli Uglašena in Milost, ki sta uresničitev mojih najbolj drznih sanj – biti pisateljica. Tudi če se izmikam in skrivam, tega neizčrpnega zaklada v sebi ne morem več zatajevati, kar mi življenje vztrajno dopoveduje.

Temu bo posvečen dogodek 21. 3. 2019. Obogatila ga bo prisotnost Gaje Klas, ki bo vodila dogajanje in nas razsvetljevala s kristalno glasbo ob branju mojih najljubših odlomkov iz že rojenih knjig. Lahko mi tudi sporočiš, katerega bi želela slišati v živo ali če imaš še kakšno drugo vprašanje zame, in sicer TUKAJ. Verjetno bo tudi kak glasbeni gost ali gostja, ki mi veliko pomeni, toda pustimo se presenetiti. Razkrila bom nekaj najbolj bistvenih spoznanj, do katerih sem se dokopala v zadnjih letih, in lahko tudi tebi zelo polepšajo življenje. Seveda bom namignila, čemu bo posvečena naslednja knjiga in kako mi je uspelo uresničiti TOP 2 želji, kar sem omenjala zgoraj.

Dogodek je samo en take vrste in ne vem, kdaj bo kaj temu podobnega, zato se pridruži TUKAJ čimprej – seveda bo transformativno, zabavno in navdihujoče, kot se za naju z Gajo spodobi. 🙂

z-milostjo-do-uglasenosti-3

Deli naprej ...