sanjamo-zivljenje

Sanjamo svoje življenje ali živimo svoje Sanje?

· Čas branja: 3 min

Si zmorete predstavljati svoje življenje, kakršno bi bilo, če bi se vam izpolnile vse srčne želje? Vam uspe priti toliko v stik s srcem, da se lahko za nekaj minut prenesete v svojo sanjsko resničnost? Ne glede na to, koliko ste ranjeni in prestrašeni, vam zagotavljam, da je v vašem duhu varen prostor, kjer so shranjene vse vizije vaše srečne prihodnosti in lahko dostopate do njih, če si le goreče želite.

zivimo-sanjeVečinoma si ljudje tega sploh ne zmoremo zamišljati, kaj šele verjeti. Živimo v kvazi resničnosti, slepo prepričani, da je edina možna resničnost, in čeprav nam ni všeč, se jo bojimo izpustiti in zamenjati z drugačno, bolj osrečujočo. Počutimo se kot žrtve sistema, okoliščin, odnosov, denarja in še česa, kar nam pobere vso potrebno moč za uresničevanja naših srčnih želja in potencialov, na kratko Sanj. Resnična je izjava, da ne bo z njimi nič, dokler spimo.

Povsem drugačen svet se odpre izza vidnega, ko se prebudimo.

Izvrsten uvod v to je knjižica Zavedanje (Anthony de Mello), ki jo vsakih nekaj let znova preberem in ugotovim, da bi jo morala brati dnevno. Ker mi še zdaleč ni vse jasno, hehe. Me pa več ne boli tako zelo kot pri petindvajsetih, ko so mi njegove absolutno smiselne razlage cefrale kožo. Kot da so iluzije sestavni del mene in ne obstajam brez njih. Vedela sem, da ima popolnoma prav in da strastno želim živeti prebujeno, ni pa mi bilo jasno, kje in kako naj začnem postajati oseba, ki zmore to ne samo v teoriji, temveč tudi v praksi! Za okus izvolite odlomek na straneh 9-10, ki ga lahko poslušate kar zdaj.

Nekateri si sicer želijo osvobajajoče počutje, ki ga prinaša novo zavedanje, ko pa čez čas začutijo, da bodo vzhajajoča spoznanja zamajala vero v vse, kar je bilo do tedaj normalno, in bo potrebna korenita sprememba, raje znova potisnejo glavo v pesek in si obljubijo, da se bodo s tem ukvarjali nekoč drugič. Drugi pa ne. Poznam precej ljudi, ki so uzrli iluzornost sveta, ki nas obdaja, in se nikoli več niso mogli sprijazniti s kompromisi. Dovolili so, da se poznani svet pred njimi sesuje v črepinje, pazili, da se na njih ne porežejo, in jih počasi razporejali v drugačno sliko, čisto svoj mozaik – v življenje, ki jih je vredno.

zivimo-sanje-1Pot preobrazbe ni enostavna in zahteva zaupanje, da ste na svetu s posebnim razlogom, ki je večji in lepši kot to, kar živite trenutno. Pokazal se bo, ko usmerite energijo v svoje srce, ga z nežno ljubeznijo objamete in se mu zahvalite, ker vsa ta leta bije le za vas … potrpežljivo čaka, ker ve, da se boste prej ali slej obrnili nanj.

Enostavnega recepta za prebujanje v drugačno realnost ni, razen v filmih, kot je Matrica, ki ga večkrat omenjam. Se spomnite, kaj se je zgodilo Neotu, ko je po vstopu v resnično resničnost bruhal od groze? Nekaj podobnega se zgodi, ko ugotovimo, koliko življenjske energije izgubljamo zaradi nepotrebnih potrebnosti in kako zelo krhka je stvarnost, v katero so nas naučili verjeti. Pa tudi, kako malo je v njej prostora za razvijanje naših dušnih potencialov, torej darov, ki bi naše življenje odeli v popolnoma nove, sveže barve. Iskreno vam povem, da je budnost nekaj najbolj osvobajajočega in navdihujočega, kar ste kdaj izkusili, in tudi če je včasih neprijetna, se sčasoma sprostimo in začnemo neskončno uživati.

Deli naprej ...