Mea Valens https://www.meavalens.si Dobrodošli v svet za kulisami. Mon, 16 Nov 2020 16:42:01 +0000 sl-SI hourly 1 https://www.meavalens.si/wp-content/uploads/2018/12/logo-favicon-48x48.jpg Mea Valens https://www.meavalens.si 32 32 Poglobljen proces fraktalnega risanja s spremstvom https://www.meavalens.si/poglobljen-proces-fraktalnega-risanja-s-spremstvom/ Fri, 13 Nov 2020 10:09:51 +0000 https://www.meavalens.si/?p=2005 45-dnevna nadaljevalna delavnica fraktalnega risanja Delavnica ti je namenjena, če si že opravila prvo delavnico in izdelala vsaj osnovni korekcijski cikel po navodilih. Do zdaj si že okusila čare spreminjanja linij in blažilne učinke barvanja po navodilih metode fraktalne risbe, […]

The post Poglobljen proces fraktalnega risanja s spremstvom first appeared on Mea Valens.

]]>
45-dnevna nadaljevalna delavnica fraktalnega risanja

Delavnica ti je namenjena, če si že opravila prvo delavnico in izdelala vsaj osnovni korekcijski cikel po navodilih. Do zdaj si že okusila čare spreminjanja linij in blažilne učinke barvanja po navodilih metode fraktalne risbe, zato te zagotovo zanimajo nadgradnje. Glede na to, da je fraktalnost neskončna dimenzija, kot vesolje in življenje samo, je smeri dopolnjevanja znanja precej, toda začniva z najpomembnejšim. Novo fraktalno znanje je namenjeno še globljemu doživljanju samega sebe in odpravljanju ostalin preteklosti, ki te zavirajo pri polnem čutenju radosti, smisla in navdiha.

Razširila boš zavedanje o tem, kako si z barvami dnevno pomagaš uravnovešati in začinjati počutje ter kako s posebnimi elementi še bolj preoblikuješ nevronske mreže v možganih. S kombinacijo obojega boš aktivirala skrite dele sebe in prebujala še tiste potenciale, za katere nisi niti slutila, da obstajajo. To ti bo pomagalo v življenje pritegniti še več odločnosti, radosti, ustvarjalnosti, pestrosti in novih izkušenj ter odpraviti iz njega tisto, česar ne potrebuješ več oz. ne služi tvojemu najvišjemu namenu. Naučila se boš ustvarjati tudi umetniške fraktale, ki odpirajo povsem nov pogled nase in lepote sveta.

Do zdaj že veš, da fraktalno risanje sproža globoke preobrazbene procese, kar se bo skozi poglobljeno delavnico nadaljevalo. Pri tem te bodo podprli tudi štirje 1-urni posveti, razporejeni skozi 45 dni, od tega bosta 2 posveta z Darjo Cimerman in 2 z menoj. Jaz ti bom na prvem srečanju posredovala kratko osebno analizo fraktala in te usmerila v korekcijsko risanje, v drugem pa se bova ob Kartah zdravljenja približali odgovorom na tvoja najpomembnejša vprašanja. Z Darjo se bosta skozi intuitivni integralni coaching posvetili celostnemu pogledu na življenje – sprememba perspektive, pozornost v zavedanju in ozaveščanje širše slike tvojega življenja. Več o tem spodaj v podrobnostih programa.

Z vso to podporo boš lažje in hitreje prevzemala odgovornost za vse, kar ti stvarnost odslikava, in naredila nove, zavestne izbire. Tako se boš približala srčnemu namenu, zaradi katerega obstajaš na tem čudovitem planetu, ter bistveno izboljšala kakovost svojega življenja na vseh področjih.

Delavnica poteka od 22. 11. 2020 – 6. 1. 2021, prispevek je 369 € (vključen ddv).

 

Izbereš lahko tudi samo fraktalno risanje v skupini brez spremstva, torej brez dodanih 4 posvetov. Cena za to je 188 € (z ddv), vključen pa je 1-urni osebni posvet z menoj in Kartami zdravljenja.

Opis nadaljevalnega procesa fraktalnega risanja

Tekom delavnice se boš naučila namensko uporabljati nekaj učinkovitih fraktalnih elementov in prebudila dodatna področja možganov in srca. Poleg elementov boš spoznala še vibracijsko linijo, namenjeno brisanju omejujočih stereotipov in prepričanj, ki so se v nas nakopičila skozi vzgojo, socializacijo, izobraževanje in življenjske izkušnje. Z zavedanjem funkcije fraktalnih elementov in uporabo vibracijske linije si boš lahko vedno znova pomagala na različne načine, o katerih se bova pogovarjali tudi na individualnih posvetih:

 • bolj učinkovito se boš postavila zase in dobila pogum za uresničitev svojih želja ter zamisli,
 • pridobila boš voljo in motivacijo za izpeljavo zadev, s katerimi dolgo odlašaš ali se jih bojiš,
 • poglobili se bodo tvoji uvidi in razumevanje raznih življenjskih situacij, izzivov in odnosov,
 • podprli te bodo pri reševanju bolj in manj perečih težav, ki ti odžirajo radost in strast,
 • lažje in bolj odločno boš prevzela odgovornost za tisto, kar lahko ti v sebi spremeniš.

Vse to bomo nadgradile z vstopom v povsem novo dimenzijo fraktalnega risanja – ustvarjanje umetniških fraktalov. Naj omenim, da sama sploh nimam likovnega talenta, toda ob fraktalnem umetniškem ustvarjanju to ni pomembno! Metoda fraktalne risbe omogoča, da vsak od nas ustvari čudovite izdelke, ki niso le prijetni za oko in krepijo samozavest, temveč plemenitijo naše doživljanje sebe in sveta na neopisljive, a zelo občutne načine.

Individualni posveti z Meo in Darjo

On-line posvete bomo razporedile skozi tedne delavnice in vsebina bo prilagojena tvojim potrebam. Poglobile in razširile bomo tvoje zaznavanje/zavedanje izvora tvojih težav ter “odkopale” zaloge notranjih moči, do katerih morda nisi mogla dostopati v polnosti.

Kaj je namen teh posvetov?

 • Aktivacija naravnih danosti, ki so bile ločene od zavesti – prepoznava potenciala.
 • Zavedanje in preseganje omejujočih vzorcev delovanja, čustvovanja in mišljenja.
 • Lahkotnejši odziv na vsakdanje situacije, več gotovosti in mentalne jasnosti.
 • Premik v iz zožene perspektive v izvorno zavedanje in zavestno delovanje.
 • Prepoznava naravnih danosti, sposobnosti, lastne izvorne vibracije.
 • Človeško bitje in sistem delovanja, izhodiščna točka delovanja.
 • Višji nivo življenjske energije, bolj sproščeno telo.
 • Večji občutek radosti in več zadovoljstva s seboj.
 • Bolj celostni pogled na življenje – integriteta.

Z vsem pridobljenim znanjem, spoznanji, izkušnjami in lastnim trudom pri risanju boš vse bolj čutila svoje korenine ter zdravila njihove poškodovane dele, da boš zmogla na široko razpreti krila ter zaživeti s polnim srcem radosti in zadovoljstva! Veselim se fraktalnega druženja in vseh tvojih uspehov, pri uresničevanju katerih te bo podpiralo fraktalno znanje nadaljevalne delavnice in globoki osebni posveti.

Potek dela:

Navodila in znanje glede fraktalov podajam v videih v posebni FB skupini ob sobotah. Tam udeleženke objavljate svoje risbe in vprašanja, povezana s procesom, kjer vas skozi komentarje ali videe usmerjam in svetujem spremembe, ob čemer se učijo tudi vsi druge.

Če se želiš prepričati, ali je ta proces res primeren zate, si dobrodošla na 15-minutni brezplačni posvet, na katerega se najaviš tukaj: https://calendly.com/meavalens/15-min-posvet.

PRISPEVEK:

Cena programa je 369 € (ddv je vključen) s spremstvom oz. 188 € (ddv je vključen) brez spremstva. Prijaviš se po mailu na info@meavalens.si ali preko spletne prijavnice. Tvoje mesto bo zagotovljeno ob plačilu avansa (50 %), drugi del prosim poravnaj pred prvim srečanjem ali v skladu z osebnim dogovorom.

 

Podatki za nakazilo kotizacije so:

Simea d.o.o.
Srednje 17d
2354 Bresternica
TR: SI56 0510 0801 6090 158
Namen: Delavnica POGLOBLJENI PROCES FRAKTALNEGA RISANJA S SPREMSTVOM
Sklic SI00

 

Število mest je omejeno. Izobraževanje bo potekalo v okviru posebej ustvarjene zaprte FB skupine.

Prijavljam se na delavnico POGLOBLJEN PROCES FRAKTALNEGA RISANJA S SPREMSTVOM!

The post Poglobljen proces fraktalnega risanja s spremstvom first appeared on Mea Valens.

]]>
45-dnevni program OSVOBAJAM POTENCIALE IN RIŠEM FRAKTALE! https://www.meavalens.si/45-dnevni-program-osvobajam-potenciale-in-risem-fraktale/ Thu, 12 Nov 2020 09:41:22 +0000 https://www.meavalens.si/?p=1992 Ko se vse naokrog spreminja, ko staro odhaja in novo prihaja, je pravi čas, da se malo upočasniš, umiriš, se obrneš vase in pogledaš na življenje z drugačne perspektive. Odločiš se, da hočeš končno razpustiti skrite strahove, zmedo, nemoč, žalost, […]

The post 45-dnevni program OSVOBAJAM POTENCIALE IN RIŠEM FRAKTALE! first appeared on Mea Valens.

]]>
Ko se vse naokrog spreminja, ko staro odhaja in novo prihaja, je pravi čas, da se malo upočasniš, umiriš, se obrneš vase in pogledaš na življenje z drugačne perspektive.

Odločiš se, da hočeš končno razpustiti skrite strahove, zmedo, nemoč, žalost, stres, vlogo žrtve ali karkoli te ovira pri izkušanju polnosti življenja (kljub notranjim in zunanjim izzivom).

Odločiš se, da boš te občutke postopoma zamenjal/a z zaupanjem, jasnostjo, zavedanjem, pogumom, radostjo, smislom, močjo in sproščenostjo (ker so večno prisotni v tebi).

In se pridružiš 45-dnevnemu procesu fraktalnega risanja z osebnim spremstvom!

Na osnovni delavnici se boš naučila vse potrebno o risanju fraktalov, da lahko sama odpraviš iz življenja tisto, česar je v njem preveč, ter povečaš vse, kar si resnično želiš in potrebuješ za uspešen razvoj. Skozi ustvarjalni proces boš dostopala do najbolj dragocenih delov sebe, ki so ključni za osebnostni razvoj, torej za povečanje notranje moči in občutka svobode ter razširitev zavedanja.

Pri tem te bodo podprli tudi štirje 1-urni posveti, razporejeni skozi 45 dni, od tega bosta 2 posveta z Darjo Cimerman in 2 z menoj. Jaz ti bom na prvem srečanju posredovala kratko osebno analizo fraktala in te usmerila v korekcijsko risanje, v drugem pa se bova ob Kartah zdravljenja približali odgovorom na tvoja najpomembnejša vprašanja. Z Darjo se bosta skozi intuitivni integralni coaching posvetili celostnemu pogledu na življenje – sprememba perspektive, pozornost v zavedanju in ozaveščanje širše slike tvojega življenja. Več o tem spodaj v podrobnostih programa.

Z vso to podporo boš lažje in hitreje prevzemala odgovornost za vse, kar ti stvarnost odslikava, in naredila nove zavestne izbire. Tako se boš približala srčnemu namenu, zaradi katerega obstajaš na tem čudovitem planetu, ter bistveno izboljšala kakovost svojega življenja na vseh področjih

Delavnica poteka od 22. 11. – 6. 1. 2021, prispevek je 369 € (vključen ddv).

 

Izbereš lahko tudi samo fraktalno risanje v skupini (ali individualno) brez spremstva, torej brez posvetov. Cena za to je 188 € (z ddv), vključuje pa 1-urni osebni posvet, v katerem analiziram tvoje inicialne fraktale in te usmerim v korekcijo.

Potek fraktalnega programa:

 1. DOBRODOŠLICA, NAVODILA IN TABELA OBČUTKOV
 2. RISANJE INICIALNIH FRAKTALOV
 3. (SAMO)ANALIZA FRAKTALOV
 4. KOREKCIJSKO FRAKTALNO RISANJE
 5. UPORABA BARV V METODI FRAKTALNE RISBE
 6. UČINKI FRAKTALNEGA RISANJA V ŽIVLJENJU
 7. FRAKTAL OPOLNOMOČENJA
 8. FRAKTALNOST ČASA IN TRENUTEK ODLOČITVE
 9. ZAKLJUČEK, ON-LINE DRUŽENJE

Individualni posveti z Meo in Darjo

On-line posvete bomo razporedile skozi tedne delavnice. Priporočava uporabo ZOOMA, ker se lahko posveti posnamejo in jih ohraniš za vedno, sicer pa lahko tudi telefon, mesenger …

Kot omenjeno, bo najin prvi posvet posvečen vpogledu v tvoje inicialne fraktale, drugi pa ozaveščanju tvojih podzavestnih vzorcev in prirojenih darov s Kartami zdravljenja. To bo poglobilo in razširilo tvoje zaznavanje/zavedanje izvora tvojih težav ter zaloge notranjih moči, do katerih morda nisi mogla dostopati v polnosti. Posledica? OPOLNOMOČENJE.

In v kaj se bosta poglobili z Darjo?

 • Celostni pogled na življenje – integriteta.
 • Premik v iz zožene perspektive v izvorno zavedanje in zavestno delovanje.
 • Človeško bitje in sistem delovanja, izhodiščna točka delovanja.
 • Aktivacija naravnih danosti, ki so bile ločene od zavesti – prepoznava potenciala.

Kaj je namen teh posvetov?

 • Zavedanje in preseganje omejujočih vzorcev delovanja, čustvovanja in mišljenja.
 • Prepoznava naravnih danosti, sposobnosti, lastne izvorne vibracije.
 • Višji nivo življenjske energije, bolj sproščeno telo.
 • Lahkotnejši odziv na vsakdanje situacije, več gotovosti in mentalne jasnosti.
 • Večji občutek radosti in več zadovoljstva s seboj.

Potek dela:

Navodila in znanje glede fraktalov podajam v videih v posebni FB skupini ob sobotah.
Udeleženke objavljajo svoje risbe v skupino, kjer jih skozi komentarje usmerjam in svetujem spremembe, ob čemer se učijo tudi vsi druge.

Na delavnici boš ustvaril/a:

 • 3 inicialne oz. diagnostične fraktalne risbe
 • 5 korekcijskih fraktalnih risb
 • 2 fraktala opolnomočenja

Poleg tega boš pridobil/ še znanje o:

 • Specifični uporabi barv v metodi fraktalne risbe
 • Osnovni (samo)analizi fraktalnih risb
 • Teoriji fraktalnega risanja in fraktalnosti časa
 • Nadaljnji samopomoči s fraktalnim risanjem

Potrebuješ:

 • Čimvečji nabor barvic (razen bele), vsaj 15 odtenkov, optimalno več kot 30.
 • A4 papir – lahko navadni 80 g, priporočam 100g bel gladek papir
 • Črno kulico ali tanek flumaster, ki ne pušča madežev (npr. 0,5 Pilot)

Ne potrebuješ:

 • Umetniškega talenta oz. risarskih veščin.
 • Navade uma, da se primerja z drugimi.
 • Dvoma v to, da je napočil tvoj pravi čas.

Če se želiš prepričati, ali je ta proces res primeren zate, si dobrodošla na 15-minutni brezplačni posvet, na katerega se najaviš tukaj: https://calendly.com/meavalens/15-min-posvet. Srčno dobrodošla!

Cena programa je 369 € (ddv je vključen) s spremstvom oz. 188 € (ddv je vključen) brez spremstva. Prijaviš se po mailu na info@meavalens.si ali preko spletne prijavnice. Tvoje mesto bo zagotovljeno ob plačilu avansa (50 %), drugi del prosim poravnaj pred prvim srečanjem ali v skladu z osebnim dogovorom.

 

Podatki za nakazilo kotizacije so:

Simea d.o.o.
Srednje 17d
2354 Bresternica
TR: SI56 0510 0801 6090 158
Namen: 45-dnevni program OSVOBAJAM POTENCIALE IN RIŠEM FRAKTALE!
Sklic SI00

 

Število mest je omejeno. Izobraževanje bo potekalo v okviru posebej ustvarjene zaprte FB skupine.

Prijavljam se na program OSVOBAJAM POTENCIALE IN RIŠEM FRAKTALE!

The post 45-dnevni program OSVOBAJAM POTENCIALE IN RIŠEM FRAKTALE! first appeared on Mea Valens.

]]>
A ti lahko v žilo stisnem srečo, ki bo trajala? https://www.meavalens.si/a-ti-lahko-v-zilo-stisnem-sreco-ki-bo-trajala/ Wed, 12 Feb 2020 10:16:05 +0000 https://www.meavalens.si/?p=1651 Morda še vedno verjameš, da lahko za tvojo srečo poskrbijo drugi. Da lahko s površinskimi posegi odčarajo tvoje čustvene in umske začarane kroge, te odrešijo tesnobe, negotovosti, strahov, dvomov in razočaranj, ki jih doživljaš na svoji poti. Ti predpišejo takšna […]

The post A ti lahko v žilo stisnem srečo, ki bo trajala? first appeared on Mea Valens.

]]>
Morda še vedno verjameš, da lahko za tvojo srečo poskrbijo drugi. Da lahko s površinskimi posegi odčarajo tvoje čustvene in umske začarane kroge, te odrešijo tesnobe, negotovosti, strahov, dvomov in razočaranj, ki jih doživljaš na svoji poti. Ti predpišejo takšna ali drugačna zdravila za boljše psiho-fizično počutje, izrišejo zemljevid do sreče in celo prehodijo tvojo pot namesto tebe. Verjela in upala sem, da je to res možno, zaupanje sem polagala sem in tja, pa žal ne gre … mogoče tudi ti že veš, da so takšna pričakovanja neupravičena, saj večina ukrepov drugih ne prinese trajnih rešitev, kvečjemu začasno olajšanje ali pa še tega ne.

Vzroki vseh tvojih težav namreč ne ležijo na površju, temveč v nevidnih globinah tvojega bitja, do katerih pa sploh ni enostavno dostopati, kaj šele jih spreminjati. Do tja te resda lahko spremljajo kvalificirane, srčne osebe, toda odločilna je tvoja prisotnost in pozornost. Če se ne spustiš do tja, v tempelj svojega srca, in pričakuješ rezultate, je podobno, kot da zdraviš propadajoče liste in vejice drevesa, ko so dejansko poškodovane njegove korenine. Zelo podobno je pri človeku! Toda baje pot globoke preobrazbe ne kotira visoko na lestvici javne popularnosti, kar potrjujejo svetovalci za marketing. V promociji odsvetujejo uporabo besed, kot so preobrazba, psihološki vzorci, podzavest, zdravljenje srčnih ran, češ da ljudje tega nočejo, želijo si le obliže in sladke obljube, da jim bo kak produkt ali delavnica na instant način odpravila vse stiske, jim stisnila v žilo večno srečo in jih za vedno prestavila na najvišjo raven kakovosti bivanja. Pa ne bo! Žal res ne bo!

Naredim pa lahko zate nekaj drugega, bolj učinkovitega, resničnega in trajnega!

Iz oceana ljubezni v srcu ti šepetam in te spomnim, da si je tvoja večna, modra duša v tem življenju izbrala prav posebna učenja ob izkušnjah, ki jih doživljaš skozi okoliščine. Za vsem, kar se ti dogaja, tudi za najbolj bolečimi odnosi, neuspehi, na videz krivičnimi dogodki, čustvenimi ali mentalnimi stiskami, zdravstvenimi ali finančnimi izzivi je pomemben razlog in duša ti je pred utelešenjem zaupala, da ga boš odkril/a in se z njim soočil/a, kar te bo postopno premaknilo v svet neskončnih možnosti. To je tvoje osnovno poslanstvo, to je tvoj namen in tvoj največji blagoslov, če le hočeš pogledati s perspektive večnosti – pri tem ti stojim ob strani s svojimi znanji in izkušnjami.

trajna-sreca-2

Usmerim tvoj notranji pogled k poškodbam na koreninah tvoje biti, torej v obdobje zgodnjega otroštva in mladosti, ko so se oblikovali ključni pogledi na svet in se zabeležili v insoli (najglobljem področju možganov, ki je sedež podzavesti). Glede na takratno doživljanje odnosov, sebe in življenja nasploh so se oblikovali podzavestni scenariji, ki so zabeleženi na nevidni »hard disc«. Ta se vedno in vedno in vedno vrti v ozadju, čeprav se ga ne zavedaš, in priteguje okoliščine, izkušnje in občutke, ki resonirajo s tam vgraviranimi prepričanji in pričakovanji. Vem, težko je razložiti to povezavo, v živo gre lažje, zato te vabim na posvet ob Kartah zdravljenja. Te niso instant metoda ali obliž, so pa ogledalo, ki ti natančno odslika tako podzavestne vzorce kot pod njimi pokopane prirojene dušne darove. Ob tem zagledaš in začutiš semena, torej resnične vzroke svojih težav in čudnih občutkov, prebudiš pa tudi moč za spremembo s pomočjo ozaveščenih darov, kar je prvi in največji korak preobrazbe.

Naučim te, kako se povežeš z osamljenim, morda tudi ranjenim otrokom v sebi (JA, še vedno obstaja, zamrznjen v času in prostoru je vedno prisoten in bistveno vpliva na tvojo sedanjost). Zakaj pri tem uporabljam metodo fraktalnega risanja, izvoli prebrati TUKAJ, glavni razlog pa je, da lahko s preprostim risanjem po fraktalnih pravilih sam/a dosegaš prav tiste predele možganov in srca, ki so najbolj nedostopni in skriti, a so ključni za resnične spremembe. Ko ti kdo reče, da je treba imeti rad sebe in se povezovati s seboj, s svojim bistvom, zveni to takoooo zelooo abstraktno in nedoumljivo, vem!

Osebno sem po nešteto metodah, terapijah in knjigah šele ob risanju fraktalov začutila, kako se to povezovanje dogaja in kako neubesedljivo lepo je namenjati ljubečo pozornost otroku v sebi. Ta hrani tvoje najlepše zaklade in se željno povezuje z odraslim delom tebe, da skupaj ustvarjata nov, v globini spremenjen scenarij stvarnosti. To se odraža na počutju, pogledih na lastne (z)možnosti, v odnosih, odzivih, odločitvah, razvijejo se celo drugačne osebnostne lastnosti, če je to potrebno … Proces se dogaja postopoma in neboleče, kot se zima prevesi v pomlad ali noč v dan, tvoja duša pa skače od veselja, ker si zbral/a pogum za najbolj pomembno.

Ti si torej tisti/a, ki opravi večino »dela«, ker imaš samo ti odgovornost za svoje življenje in lasten notranji glas, ki prinaša vso potrebno modrost. Drugi lahko podelimo izkušnje, navdihujemo, učimo, usmerjamo, opolnomočamo in opogumljamo, te podpremo z močjo svoje srčne vere in Ljubezni, ko pride tvoj pravi trenutek za preboj. Tukaj sem zate za posvet, če hrepeniš po notranji pomladi še pred pomladjo v okolici!

Za darilo, ker si pripotoval/a do konca tega iskrenega zapisa, pa prav poseben video, ki sva ga posneli z ambasadorko zvoka Gajo Klas. Potrebuješ zvočnike, zapri očke in si vzemi 13 minut zase – Most do srca.

trajna-sreca-1

The post A ti lahko v žilo stisnem srečo, ki bo trajala? first appeared on Mea Valens.

]]>
In kaj je tvoje življenjsko poslanstvo? https://www.meavalens.si/in-kaj-je-tvoje-zivljenjsko-poslanstvo/ Thu, 23 Jan 2020 09:26:19 +0000 https://www.meavalens.si/?p=1641 Ustvarjena sem za biti srce. Biti Ljubezen. Tako kot ti. To že dolgo vem in objemam najgloblji smisel svojega namena – luščim z mnogoterih plasti svojega bitja vse tisto, kar nisem jaz in ni moje, da bi se dokopala do […]

The post In kaj je tvoje življenjsko poslanstvo? first appeared on Mea Valens.

]]>
Ustvarjena sem za biti srce. Biti Ljubezen. Tako kot ti. To že dolgo vem in objemam najgloblji smisel svojega namena – luščim z mnogoterih plasti svojega bitja vse tisto, kar nisem jaz in ni moje, da bi se dokopala do sijočega bistva Sebe. Več dela je bilo s tem, kot sem pričakovala, priznam. Že več kot dve desetletji hodim in plešem, se vlečem in opotekam, se izgubljam in najdevam, se zapuščam in vračam k sebi, včasih mogočno poletim in za kakšno obdobje nemočna obležim … na poti Ljubezni.

Že kot deklica sem bila precej drugačna in si želela dvoje: da bi znala leteti in da bi razumela ljudi. Kot mladenka sem dodala temu še željo po življenjski modrosti in zavedanju globlje resnice sveta. Skozi praktični (!) študij religije se je iz globine mene rodila želja brezpogojno ljubiti in se predati vodstvu svoje večne duše, ki je večen fraktalni delček božanskega. Strastno sem pridobivala znanje, ki se mi je zdelo potrebno za dosego teh ciljev. Še sanjalo se mi ni, kaj vse bodo te moje srčno-dušne želje potegnile za seboj, ker sem se jim resno in globoko zavezala ter jih postavila kot osrednjo smer svojega življenja, kot učni poligon duše.

Kako bi namreč lahko kdorkoli razumel ljudi, če ni bil v njihovi koži?

poslanstvo-drugaKot prstni odtisi so unikatne naše življenjske zgodbe, unikatni spleti izbir, izkušenj in okoliščin, ki oblikujejo naš pogled na svet, naše čutenje, prepoznavanje, vrednotenje, odzivanje … Zato je skoraj laž reči človeku, da ga razumemo, saj ga zagotovo ne v celoti, tudi če si kaj takega domišljamo iz svoje potrebe po vedenju. Bolj pomembno je, da se razume in sprejme in čuti on sam. Šele ko postajam čisto ogledalo, lahko sočloveku odsevam njegovo lastno resnico in ga v njej opolnomočam. Ko vidim sebe, vidim njega. Ko čutim sebe, lahko čutim njega. In takrat se lažje začuti, vidi in s seboj poveže on sam. V sebi bo prepoznal vse, kar resnično potrebuje in je pravo zanj (za pristen namen duše, ne lagodje psihe in telesa). Jaz sem le zavetje, zaupanje in navdih pri učenju sledenja Sebi. Kako postaneš takšno ogledalo? Ne vem, improviziram. 🙂

No, par stvari mi je do zdaj že približno jasnih, zagotovo pa vem to, da odstranjevanje tapet iluzij, ki so nam jih predstavili kot resnico, čisti in prečiščuje to kristalno površino srca. Ni enostavno in je včasih boleče, je pa vredno, so mi obljubili modri in tako resnično je. Ni mi bilo prizanešeno. Skozi brušenje sem počaaaasi le dojela pomen bistva vsega – da se moja vsakdanjost projicira skozi mene, skozi prizme podzavesti, osrednjega filtra resnice, ter da na to lahko vplivam. Da se res z vsako smrtjo starega rodi nekaj novega in bolj pristnega (ali pa tudi ne, ko ni potrebno), če le zaupam procesu preobrazbe. In še marsikaj bolj ali manj ubesedljivega.

Kako dojeti življenjsko modrost, če ne spoznaš tudi njegove norosti in slepote?

poslanstvo-tretjaRekli so mi, da kljub vsej svoji zagnanosti za spoznavanje Resnice ne bom mogla prehiteti lastnokožnih izkušenj, ob čemer nisem mogla razumeti, kaj mislijo z besedo potrpljenje. Hm … po-trpljenje. Uau! Sredi 20-ih sem verjela, da imam vso modrost proučeno in dojeto na način, da si lahko ustvarim srečno, lahkotno in ustvarjalno življenje v obilju vsega. Potem pa se je pri 30-ih začelo pospešeno dogajati ravno kontra in to vrtoglavo. Neusmiljeno in z ogromno bolne domišljije so posledice mojih odločitev ustvarjale scenarije, ki bi pred tem prisegala, da se ne morejo zgoditi meni. Sedanje na raznobarvne vlakce, za katere ne prepoznaš, da so tisti v lunaparku – ko štarta, ne moreš več izstopit do konca, pa če bi se še tako rad vrnil na trdna tla in ti je too much grozno … saj veste, o čem govorim.

Tretje desetletje me je skratka naučilo, kaj je hotel povedati Svetokriški s frazo temna noč duše. Kako zelo drugače čutim in vidim druge, odkar sem se sprehajala po poljanah nezavednih strahov, ki so krojili doživetja, v žebljastih, včasih pa puhastih čevljih izkušenj! Pot so mi nepopisno olajšale Karte zdravljenja, zato sem jih prinesla na naše tržišče tudi tebi v podporo. Zagotovo nisem doživela enakih izkušenj in dogodkov kot ti, spoznala pa sem mnogo skrajnosti – bolečine in radosti, svetlobe in teme, odvisnosti in svobode, višine in globine. Zdaj vem, da so me vsi ti paradoksi in razponi oblikovali v to, kar zdaj postajam, čeprav sem dejansko vedno bila – JAZ, preprosto JAZ.

Kar pomeni tudi, da se imam vse bolj brezpogojno rada v vsem, kar to predstavlja. Dokler nimaš rada sebe v svojih raznolikih odtenkih, ne moreš res ljubiti ali učinkovito podpirati nikogar, in ko to vse bolj zmoreš, prepoznavaš razliko. Odvijanje tega dušnega daru pa je največji blagoslov in podpora, ki jo lahko ponudiš komurkoli, če je tvoje poslanstvo biti Ljubezen, biti zavetje, biti srce.

poslanstvo-spodnja

The post In kaj je tvoje življenjsko poslanstvo? first appeared on Mea Valens.

]]>
Se počutiš kot grdi raček ali kot veličasten labod? https://www.meavalens.si/se-pocutis-kot-grdi-racek-ali-kot-velicasten-labod/ Mon, 09 Dec 2019 07:59:29 +0000 https://www.meavalens.si/?p=1599 Simptom grdega račka ima globoke korenine in čeprav se začne v zgodnjem otroštvu, nas spremlja skozi vse življenje, če ga ne ozavestimo in preobrazimo. V osnovi gre za počutje tujosti v lastni družini, ko se nismo skladale z okolico tako, […]

The post Se počutiš kot grdi raček ali kot veličasten labod? first appeared on Mea Valens.

]]>
Simptom grdega račka ima globoke korenine in čeprav se začne v zgodnjem otroštvu, nas spremlja skozi vse življenje, če ga ne ozavestimo in preobrazimo. V osnovi gre za počutje tujosti v lastni družini, ko se nismo skladale z okolico tako, kot je ta od nas pričakovala. To seveda ne pomeni, da je bilo kaj narobe z nami, toda tako smo se počutile in se trudile prilagajati, da bi bile lažje sprejemljive. Že kot deklice smo se skozi reakcije bližnjih naučile, kaj se spodobi, kako se je treba obnašati in česa ne smemo početi, da bi prejele potrditve namesto zavračanja oz. kritike. Tega se navadimo in nadaljujemo skozi odraslost v vseh odnosih, pri čemer pozabimo, kakšne smo dejansko bile pred vzgojnimi »posegi«, kako čudovito lepe smo bile v svoji prvinskosti. Ob tem se sprašujemo, zakaj ne čutimo radosti in strasti, zakaj smo zdolgočasene, avtomatizirane, blede in same sebi tuje …

Ne gre nujno za to, da so nas zaradi videza v otroštvu zasmehovali ali smo izstopale zaradi kakšne telesne značilnosti, ki je pritegovala negativno pozornost drugih, pa se zaradi nje še danes počutimo »grde«. Pogosteje je šlo za osebnostne lastnosti in načine obnašanja, ki naših staršem (in nato učiteljicam) niso bili všeč in so se potrudili, da nas »ukrotijo« in prilagodijo svojim potrebam, ob čemer bi naj pač lažje shajali z nami. Ker smo potrebovale njihovo skrb in ljubezen za preživetje, smo se trudile zadovoljiti raznorazna pričakovanja in se odpovedale mnogim delom sebe, sploh tistim, ki predstavljajo radost, moč, ustvarjalnost in podobno spontane zadeve. S tem se naša prvobitna, recimo temu pristna ali divja ženska narava, ki jo usmerjajo instinkti in intuicija, postopoma odklaplja od našega zavedanja in potem vse življenje ne vemo, kdo ali kaj sploh smo in kaj pravzaprav počnemo s svojim časom.

In kako se lahko imaš rada taka, kot resnično si, kar priporoča moderna psihologija, če te ni imel takšne rad še nihče in si že zdavnaj tudi sama pozabila, kako se biti ti sploh čuti?? To je ključno vprašanje, vem …

Kako se v otroštvu kaže ta divja narava, ki jo izraža prenekatera deklica z močno instinktivnim značajem, ki pa se že od otroštva dalje počuti ujeto in ukročeno? Radovedna je in svojstvena, zaradi česar jo razglasijo za trmasto in nespodobno. Igra se na drugačen način od drugih punčk, zateka se v naravo, risanje ali svoj notranji svet, vidi in sliši bitja, ki jih drugi ne, upre se, ko doživlja krivico ali se ne strinja … Nešteto oblik divjosti obstaja in čeprav drugi menijo, da gre za »čudaška nagnjenja«, so to kalčki unikatnosti, ki bo (če se bo lahko razvila) pomenila osnovo ženske ustvarjalnosti skozi vse življenje. Notranji glas, ki jo vodi na samo njej lasten način, je kot hrana in voda za njeno dušo, kar pa je le redko prepoznano, spodbujano in gojeno, zato počasi zbledi in utihne.

Clarissa P. Estés tej temi posveti celo poglavje v briljantni, velepomembni knjigi Ženske, ki tečejo z volkovi. Poglavje o grdem račku začne takole: »Življenje divje ženske včasih že takoj na začetku skrene s prave poti. Številne so imele starše, ki so jih že v najnežnejšem otroštvu strogo opazovali in se čudili, kako se je mogla mala tujka vtihotapiti v družino. Drugi so obračali oči k nebu in jih zanemarili, zlorabljali ali poniževali. Vse, ki ste to doživele, prenehajte tuhtati, česa vsega vam niso dali, in raje poiščite ljudi, ki jim pripadate. Mogoče sploh ne sodite v svojo krvno družino. Gensko se sicer ujemate z njo, značajsko pa nemara pripadate kaki drugi skupini ljudi.«

Osebno mi je omenjena knjiga globinsko spremenila življenje sredi 20-ih in ključnega pomena mi je postal projekt najti in vzljubiti SEBE. Pomagala mi je obnoviti, torej obuditi v življenje omrtvičene dele psihe, polne žalosti, jeze, zmede in razočaranja. Poučila me je o notranjih pokrajinah, ciklih, pravici do divje narave in kako se ta izraža v meni. Da bi ji dala še več prostora za razvoj, sem sama eno leto potovala po Latinski Ameriki dobesedno skozi puščave in goščave z odločitvijo, da bom prepustila vodstvo intuiciji in ji 100% zaupala. Pri meni ni šlo nič na izi, v vsako izkušnjo sem se vrgla v celoti, kar me je obogatilo za neskončno odtenkov mene. Postajati sem vse bolj pristna, ko sem bila daleč stran od poznanega sveta in odnosov, nešteto ur sem preživela sama v naravi, da sem se postopoma uglasila s svojo lastno vibracijo. Knjigo o tem letu sem naslovila Uglašena, ker je bila ta beseda rezultat mojega potovanja po zunanjih in notranjih lepotah, ki so postajale eno.

Včasih me ljudje vprašajo, če sem vedno od takrat uglašena in odgovor je »seveda ne«. A je kitara vedno uglašena? Razglasi se zaradi različnih vplivov, ampak če veš, kako zveni, ko je uglašena, jo pač uglasiš vedno znova in vse lažje ti gre. Tega nihče ne more narediti zate, kar že veš – zdaj si ti sama mama tisti divji deklici v tebi, ki čaka pozornost in naklonjenost! Samo ti jo lahko prikličeš na površje (morda lažje ob spremstvu ženske, ki je to dušno delo že naredila) in se ob tem povežeš z najbolj pristnimi deli sebe.

Zadnjih nekaj let mi življenje ni prizanašalo – dogajalo se je svašta na vseh področjih, malo veselega. Toda vse je z razlogom in učim se iz izkušenj ter spoznavam, katera nezavedna prepričanja še vedno (sicer vse manj) oblikujejo mojo stvarnost. Uglašujem se vedno znova, pri čemer poleg meditacije uporabljam Karte zdravljenja in metodo fraktalne risbe. Karte mi pomagajo razumeti, katera škodljiva ostalina preteklosti vpliva na moje počutje ter posredno oblikuje zunanje okoliščine ter odnose z ljudmi, nakažejo pa tudi, kako to preobraziti, da bo energija lahko tekla. Med risanjem fraktalov se družim z deklico v sebi in jo spodbujam k izražanju pestre palete občutkov, ki jih ima vedno na razpolago za popestritev mojega odraslega vsakdana.

Kot pravi Clarissa, je ključnega pomena, da začnemo same ceniti svojo divjo naravo in ji dajati pravico do obstoja. Ko bomo to počele, bomo v svoj radij pritegnile drugačne ljudi, tiste, ki nas bodo VIDELI in SLIŠALI melodijo našega čudovitega srca. Prepoznali bodo našo edinstvenost in jo zalivali z iskreno pozornostjo, pristno pohvalo in spodbudo – ne bomo več »štrlele ven« kot tujke; v tistem, kar so drugi prej obsojali, se bomo počutile lepe in sprejete (kot raček, ki je dojel, da je dejansko labod), popolne v svoji nepopolnosti med sebi podobnimi. Take osebe so naša dušna družina in nas sprejemajo v vsej naši »čudnosti« … pojavijo se same, ko pride pomlad duše, torej ko se odločimo za vračanje k svoji prvobitnosti in postopoma obudimo ustvarjalne, divje, intuitivne, prvinske dele svojega bitja.

The post Se počutiš kot grdi raček ali kot veličasten labod? first appeared on Mea Valens.

]]>
Psihologija vizije – temelj Kart zdravljenja https://www.meavalens.si/psihologija-vizije-temelj-kart-zdravljenja/ Mon, 18 Nov 2019 16:01:57 +0000 https://www.meavalens.si/?p=1581 Utemeljitelj psihologije vizije je dr. Chuck Spezzano, ki je tudi avtor knjige Če boli, ni ljubezen (ki žal še ni prevedena v slovenščino), Kart zdravljenja in še nekaj drugih terapevtskih kart. V svoji tridesetletni psihoterapevtski praksi je iskal prebojne metode […]

The post Psihologija vizije – temelj Kart zdravljenja first appeared on Mea Valens.

]]>
Utemeljitelj psihologije vizije je dr. Chuck Spezzano, ki je tudi avtor knjige Če boli, ni ljubezen (ki žal še ni prevedena v slovenščino), Kart zdravljenja in še nekaj drugih terapevtskih kart. V svoji tridesetletni psihoterapevtski praksi je iskal prebojne metode zdravljenja in skupaj z ženo, psihologinjo Lency Spezzano, razvil sedaj že svetovno znano psihologijo vizije. Tradicionalne psihoterapevtske pristope je prepletel z duhovno vizijo ter s tem povezal človekovo psihološko in duhovno naravo z namenom najglobljega osveščanja.

Psihologija vizija je torej metoda zdravljenja srčnih ran, da bi lahko zaživeli v skladu z modrostjo in namenom duše, hkrati pa tudi skupnost podobno mislečih ljudi, ki učijo in uporabljajo ta model. Osnovna načela psihologije vizije so:

 • Kakršnekoli so naše okoliščine in kakorkoli vidimo zadeve, je odgovor vedno v zdravljenju.
 • Vedno smo v popolni situaciji za naučiti se lekcije, ki jih najbolj potrebujemo za rast.
 • Tako nebesa kot pekel na zemlji doživljamo glede na to, kaj vnašamo v svoje odnose.
 • Nihče nam ne more narediti ničesar, česar si ne počnemo že sami.
 • Težave so priložnosti za preboleti bolečino iz preteklosti.
 • Kjer koli je težava ali konflikt, obstaja boljši način.
 • S spreminjanjem prepričanj spreminjamo vzorce.
 • Ljubezen raztaplja vse oblike bolečin in trpljenja.
 • Smo na evolucijski poti zavedanja, da smo duša.
 • Ključ do izpolnjenosti je živeti svoje poslanstvo.
 • Odnosi so bistveni gradniki našega življenja.
 • Kar koli nam zgodi, služi našemu namenu.
 • Svet je naše zrcalo.

Ob branju teh premis nam postane jasno, da pri pristopu psihologije vizije ni govora o žrtvah in storilcih, o krivdi in pravici, o prelaganju svoje odgovornosti na svet ali čem podobnem. Resda so to najbolj tipične človeške reakcije, ki smo se jih priučili skozi vzgojo in socializacijo, čemur pa v duhovnost včasih rečejo “materialna pogojenost”. Pozabili smo skratka na svoj resnični izvor in na vse možnosti, ki so nam dostopne skozi večnost in modrost našega bistva – duše. Svet je ustvarjen tako, da nas čim bolj prepričljivo premoti in oddaljuje od izvora, dokler ob preveč trpljenja ne dojamemo, da nas radosti čaka povsem drugje.

Že v magisteriju pri 23-ih (Besede o neubesedljivem) sem pisala o tem, da smo ljudje trodimenzionalna bitja (telo-duh-duša) in kako so vse tri dimenzije medsebojno prepletene. Na predavanjih včasih pojasnim to trojnost z enostavno primerjavo: tako kot telefon ali računalnik sestavljata hard ware in soft ware, tako človeka materialno telo in duh (psihični procesi itd.), programi delovanja. Toda ne eno ne drugo ne deluje brez priklopa na energijo – aparati potrebujejo elektriko, naše telo in duh pa se napajata z energijo duše, impulzom živosti in volje, ki je mnogo več kot ‘le’ to. Ko duša ob smrti izstopi, hkrati ugasnejo vse duševne aplikacije, telo ostane kup materije in sčasoma razpade. Enako neuporaben je tudi najboljši telefon, če se baterija izprazni in nimamo polnilca oz. vira elektrike.

psihologija-vizije-1

Zveni enostavno, toda kako to zavedanje o svojem duhovnem bistvu živeti v praksi, če se ne nameravamo preseliti v kak ašram in se izključno predajati povezovanju duše z njenim izvorom, ki mu največkrat rečemo Bog? Kaj imajo pri tem srce, podzavest in drugi ljudje? Temu vprašanju in odgovorom nanj se posvečam od dvajsetega leta. Marsikaj mi je uspelo dojeti in zaživeti drugačne poglede, ob nekaterih lekcijah pa se še vedno spotikam kot majhen, a vztrajen otrok. Karte zdravljenja so redna pomoč, ker me potrpežljivo in objektivno spominjajo na vedno iste stvari, ki pa jih je ajajajaaaaj težko prenesti v vsakdanjik in se razširiti izven meja poznane, utrjene ravni bivanja. Če se ozrem nazaj, si moram vendarle čestitati za vse usvojene lekcije in vse širše razumevanje, saj lahko moja spoznanja tudi drugim odprejo bolj širokokoten pogled na smisel obstoja. Pri tem ne gre toliko za razumski pristop kot za šepet srca, ki se dotakne drugega srca prav tam, kjer je najbolj potreben sočuten, neobsojajoč, globinski dotik. To je ključ do celjenja in začetek bolj polnega doživljanja življenja.

Mnogim ljudem je osebno svetovanje ob branju iz Kart zdravljenja ponudilo povsem drugačen vpogled v njihovo življenjsko situacijo in pomagalo izstopiti iz mentalno-čustvenih začaranih krogov. Nekateri jih zmorejo uporabljati sami in iskreno ozaveščajo nekatere potlačene vsebine svoje psihe. Toda obrambni mehanizmi, ki so nas v preteklosti zaščitili pred bolečino, so okoli najbolj ranjenih delov srca zgradili visoke zidove, za katere sploh ne vemo, da obstajajo. Čutimo, da se zaletavamo v nekaj nevidnega, kar nas ne spusti naprej, tudi če bi zavestno radi stopili na drugo stran. Intuicija ve, da nas tam čakajo zakladi posebne vrste, in še res je – kot fosili nas čakajo tisti potenciali in moči, ki bi nas res pristno osrečili, pa ne moremo do njih.

Spuščanje mehanizmov je najbolj pogumno delo, ki pa ga je težko, morda celo nemogoče narediti sam. Pomeni gigantske korake na poti k sebi. ker pa se nezavednega sami ne-zavedamo, je lahko ključnega pomena spremstvo druge osebe, ki pozna pokrajine podzavesti iz lastne izkušnje. Tukaj sem zate in ti ponujam svetovanje, če želiš pokukati v svojo globino, objeti sebe, kakršna resnično si.

The post Psihologija vizije – temelj Kart zdravljenja first appeared on Mea Valens.

]]>
Karte zdravljenja https://www.meavalens.si/karte-zdravljenja/ Sat, 09 Nov 2019 10:06:46 +0000 https://www.meavalens.si/?p=1524 Kažipoti k svobodi Se zavedaš, da obstaja bistvena povezava med srčnimi ranami iz preteklosti in tvojo sedanjo življenjsko zgodbo? Pri razumevanju tega, kako jih zaceliti ter preobraziti v darove ti bodo ključno pomagale Karte zdravljenja. Karte zdravljenja je sestavil priznani […]

The post Karte zdravljenja first appeared on Mea Valens.

]]>
Kažipoti k svobodi

Se zavedaš, da obstaja bistvena povezava med srčnimi ranami iz preteklosti in tvojo sedanjo življenjsko zgodbo? Pri razumevanju tega, kako jih zaceliti ter preobraziti v darove ti bodo ključno pomagale Karte zdravljenja.

Karte zdravljenja je sestavil priznani psihoterapevt dr. Chucka Spezzano, ki je tudi utemeljitelj psihologije vizije in svoje znanje širi po svetu. Karte unikatno povezujejo vse vidike našega bitja, s tem ko ozaveščajo, navdihujejo in preobražajo. Nanje se lahko obrnemo za globok vpogled v izzive, težave na vseh življenjskih področjih, saj spreminjajo perspektivo in usmerjajo k skorajda čudežnim (raz)rešitvam.

Karte ti bodo pomagale odčarati začarane kroge, spremeniti tragedije v srečne zgodbe in poseči po sanjah, nad katerimi si že skoraj obupala. So zaklad psiholoških in duhovnih modrosti, ki še nikoli niso bile povezane na tako zelo praktičen ter konkreten način. Karte skupaj s knjigo vodijo skozi preobrazbo duševnosti do duhovnega samospoznanja in ti pokažejo, kako lahko polno živiš svoje življenje, če se odpreš talentom, blagoslovom in ljubezni – svojemu poslanstvu.

Škodljivi mentalno-emocionalni podzavestni vzorci so z drugimi besedami negativna prepričana o sebi in svetu ter kot taki zelo močna, utrjena vibracija. Mnogi so precej očitni, drugi globoko potisnjeni, nekateri pa dokaj ezoterični; obstajajo med nezavednim in duhovnim delom našega uma. Karte te vedno znova spomnijo, da je vzorce možno dokaj zlahka preobraziti, čeprav gre za navidezno nerešljive zaplete. Namenjene so temu, da te opolnomočijo na vseh področjih življenja, pomagajo usvojiti nove odzive na stare težave in opišejo varno pot do celostnih rešitev.

S Kartami zdravljenja se posvetuješ, ko

 • slišiš šepet ali krik na pomoč iz svojega srca,
 • komaj dihaš od bremen, ki so ti jih oz. si si jih naložila,
 • te prevzemajo strah, jeza, razočaranje, obup in nemoč,
 • se ti lomi srce zaradi bolečih občutkov, dogodkov ali odnosov,
 • dojameš, da si zabredla (ali tvoji bližnji) predaleč od svoje poti in smisla,
 • želiš razplesti čustvene vozle, ki ti preprečujejo ljubezen, radost in srčni mir,
 • zahrepeniš po razumevanju, zakaj se ti stvari v življenju dogajajo tako, kot se,
 • začutiš, da bi lahko izkušala in doživljala življenje bolj polno, kvalitetno in strastno.

karte-zdravljenja-posamicne

Komplet je sestavljen iz 90 kart, ki jih je izrisala Ana Szolc, tankočutna poljska umetnica, in izčrpne spremne knjižice dr. Spezzana v slovenščini. So posebne vrste prijateljice, ki te zbližujejo s tvojim bistvom. S sočutnim pristopom te varno vodijo, ko se približuješ ranjenim delom srca, da bolje razumeš sebe in odnose z bližnjimi. Morda sicer slutiš boleča področja skozi simptome omrtvelosti ali zmede, vendar se s kalnimi jezeri bolečine in zamrznjenimi slapovi sanj zmorejo soočiti le pogumne duše. Očitno sodiš mednje, saj ti je usoda prinesla čudovito rešitev – kažipote do svobode, ki jih sestavljajo štiri vrste »pomočnikov«.

Skozi karte vzorcev dojameš, katere so tiste pasti ega, zaradi katerih ne živiš svobodno, ustvarjalno in v obilju. Spomnijo te na ključne dogodke v preteklosti, ki so te zaznamovali, zajemajo pa 45 najpogostejših škodljivih psiholoških vzorcev. Segajo v preteklost in ti pomagajo razumeti, katera svoja, družinska in predniška bremena nosimo s seboj. Gre za vzorce žrtve, zlorabe, odvisnosti, neuspeha, tekmovalnosti, majhnosti, obsojanja, pomanjkanja, oprijemanja, projekcije, maščevanja, sence, rušitelja in druge.

Karte zdravljenja so zdravilni obliži, ki te bodo spremljali skozi proces celjenja srčnih ran in ti pokazali drugačno pot. Spodbudijo te k spremembam in priporočajo sveže, blažilne pristope k preobrazbi. Uporabila jih boš kot stopnišče proti višjim stanjem zavedanja s čudovitim razgledom na življenje, kar je naravno stanje tvojega duha. Pomagajo zdraviti korenine vzorcev in njihove posledice, zaradi česar lahko tesneje objameš svoj namen. Med njimi so zdravila integritete, prošnja za čudež, povezanosti, zaupanja, učenja, preobrazbe, rojstva in druga.

Karte darov te spominjajo, kateri čudoviti, unikatni darovi se skrivajo v tebi in so pokopani pod posledicami težkih življenjskih izkušenj. To so darovi, zaradi katerih si bila poslana na svet, in če jih ne razviješ, prikrajšaš sebe, bližnje in svet za svojo briljantnost. Po razpletanju vzorcev se namreč razodene neslutena svoboda uma in čustev, spet si drzneš sanjati, saj ne verjameš več destruktivnim glasovom v sebi, ki te hočejo narediti majhno, nemočno in obupano. Objeti svoje darove je najlepša pot zdravljenja in zaupanje je vedno nagrajeno. Čakajo te darovi ustvarjalnosti, blaginje, iniciacije, samospoštovanja, božanskega pospeška, intuicije, duhovitosti in drugi.

Karte milosti prinašajo zavedanje, da v tem procesu in v življenju nasploh ni sama. Ponujajo ti milost v različnih oblikah, spominjajo na tvoj duhovni izvor ter poslanstvo in te povezujejo z božanskim v tebi in svetu. Milost čudežno, s povsem druge dimenzije razpleta težavne situacije, če jo le zaprosiš ter sprejmeš večno, neizpodbitno dejstvo, da je tvoja duša večno varna in vredna vsega najboljšega. Milost prihaja v obliki spominjanja, intimnosti, razpletanja, svetlobe, osrediščanja, čudežev, osvoboditve volje, svetišča, razsvetljenja in drugih.

karte-zdravljenja-1 karte-zdravljenja-2 karte-zdravljenja-3 karte-zdravljenja-4

Uporaba Kart zdravljenja

chuck-spezzano
dr. Chuck Spezzano s soprogo

Uporaba kart je enostavna in omogoča, da te tvoja lastna duša vodi skozi proces preobrazbe. Niso karte, ki bi površinsko tolažile ali splošno usmerjale – pokazale bodo tisto, kar je najbolj potrebno videti in spremeniti, tudi če si sprva resnico težko priznamo. Toda nikoli te ne bodo pustile v bolečih občutkih … usmerile te bodo k skritim zalogam poguma, da se lahko odločiš preko trnja prebiti do zvezd.

V predgovoru knjige avtor dr. Chuck Spezzano pojasni in približa ključne pojme, kar omogoči uporabo tudi tistim, ki se sicer ne poglabljajo v psihologijo ali duhovnost. Predstavljenih je nekaj možnih načinov polaganja kart glede na to, kaj želiš razrešiti in koliko se hočeš poglobiti vase. Včasih prinašajo, včasih odnašajo, kar pač najbolj potrebuješ za ključne korake naprej.

Kdor nima izkušenj s psihološkim preobražanjem, se vsaj na začetku odkrivanja in zdravljenja svojih srčnih ran ob tem odloči tudi za osebno svetovanje. Skozi medsebojno zaupanje in pravilno nego ti bom omogočila vse bolj čutiti tvoj notranji sveti prostor in razrešiti ključne uganke, ki ti odžirajo veselje do življenja.

Kaj pravijo o kartah?

“Glede na to, da sem ljubiteljica in dokaj redna uporabnica t.i. angelskih kart (mimogrede, pred leti so izšle moje avtorske), sem v zadnjem letu navdušena nad uporabo pričujočih Kart zdravljenja. Z njihovo pomočjo sem se naučila oz. se učim sprejemati tudi svoje t.i. senčne strani, ki sem jih zmeraj odrivala ali ‘zdravila’ na dokaj naporen način. Sedaj to počnem igraje, a še bolj učinkovito. Preobrazba se kar dogaja. Z največjim veseljem pa z njimi pomagam tudi drugim, ki so na to seveda pripravljeni. RESNIČNO DELUJEJO. Postale so moje zveste sopotnice in SRČNO PRIPOROČAM njihovo uporabo.” – Angelina Premdehar

dr. Chuck Spezzano: KARTE ZDRAVLJENJA – Kažipoti do svobode

Število strani: 160 (+ 90 kart)
Format: 12,0 x 18,0 cm
Vezava: mehka

Cena kart = 33,00 €
 • Plačilo se izvede po predračunu. Stroški poštnine znašajo 3,70 €.
 • Plačilo se izvede po povzetju. Stroški poštnine znašajo 5,00 €.
 • Za naročilo kart kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.
Kupim KARTE ZDRAVLJENJA!

The post Karte zdravljenja first appeared on Mea Valens.

]]>
Prihajajo ključi, ki si jih čakala! https://www.meavalens.si/prihajajo-kljuci-ki-si-jih-cakala/ Tue, 14 May 2019 06:16:02 +0000 https://www.meavalens.si/?p=1437 Karte zdravljenja – kažipoti do svobode srca Davnega novembra 2009 sem začutila glasen klic v sebi, naj še pred koncem leta prevedem in v Sloveniji izdam KARTE ZDRAVLJENJA. Skoraj neprecenljiv, res dragocen pripomoček za tiste zanesenjake, ki vztrajamo pri celotni […]

The post Prihajajo ključi, ki si jih čakala! first appeared on Mea Valens.

]]>
Karte zdravljenja – kažipoti do svobode srca

Davnega novembra 2009 sem začutila glasen klic v sebi, naj še pred koncem leta prevedem in v Sloveniji izdam KARTE ZDRAVLJENJA. Skoraj neprecenljiv, res dragocen pripomoček za tiste zanesenjake, ki vztrajamo pri celotni Resnici o sebi in svetu, ne glede na to, koliko nas bodo spoznanja obrusila in preoblikovala naše fiksne ideje. Torej za tiste, ki smo pripravljeni prevzeti odgovornost za svoje življenje ob dejstvu, da sami kreiramo svoje izkušnje. Pred nekaj leti so Karte pošle in me zaman kličete za naročila, toda obljubila sem, da bo prišel pravi čas za ponatis – nastopil bo novembra!

Ta izdelek prihaja v obliki kart s pripadajočo knjigo pojasnil, vendar ne gre za preprosta, spodbudna sporočila, še manj za vedeževanje, temveč za psihoanalitski vpogled vase, precej prirejen za laike. Metodo je ustvaril izkušen terapevt dr. Chuck Spezzano, kar izključuje ezoterični pridih in vključuje bistvena dognanja psihologije na zelo razumljiv način.

Meni osebno so Karte neštetokrat pomagale razumeti dogajanje v podzavesti, tudi če so ga obrambni mehanizmi uma še tako skrbno prikrivali. Hvaležna sem trmastemu značaju in planetarni konstelaciji z močnim zemeljskim trigonom za zagrizenost pri pravih zadevah. Biti surovo iskren do sebe, slačiti iluzije in luščiti svoje maske je res pot najbolj pogumnih, ne šibkih, kar mnogi napačno dojemajo in si s tem odvzamejo možnost celjenja srčnih ran.

karte-zdravljenja-posamicne

Komplet 90 kart s spremljajočo knjigo pojasnil nosi poleg imena Karte zdravljenja še podnaslov Kažipoti do svobode, kar je več kot primeren naziv. Z njihovo pomočjo lahko namreč izstopimo iz neugodnih scenarijev, ki jih piše ego s svojimi strategijami, ter zaživimo svobodo duha. Mimogrede, ego seveda ni naš sovražnik, temveč del našega lastnega bitja, ki je pač dobil vlogo bad guy-a in nas dosledno testira, ali smo skozi razne oblike trpljenja zbrali dovolj modrosti in odločnosti za preboj iz materialne pogojenosti. Z drugimi besedami: ali že zmoremo dar svobodne volje uporabiti za odločno podporo svoji duši ali z njo še vedno predvsem sabotiramo svoj napredek in srečo.

Pomembnejše kot je naše dušno poslanstvo za svet in lepši kot so naši darovi, gostejši je pragozd motenj v podzavesti, skozi katerega se je potrebno prebiti do zaklada – svojega večnega, modrega, radostnega, sijočega bistva. Oče naše duše nam skupaj z brezpogojno ljubeznijo daje tudi pravico do svobodne volje, s katero seveda pride tudi dolžnost, da sprejmemo posledice svojih odločitev. Tega večina ljudi seveda noče. Ko naredijo vse možne neumnosti in zabredejo pregloboko, za to raje obkrivijo Boga, druge ljudi ali življenje kot sprejmejo odgovornost in spremenijo ravnanje – podobno kot razvajeni otroci.

mavricaŽeliš končno in dokončno odrasti? Stopit na pot ljubezni = pot k sebi in vztrajaj na njej, tudi ko bo strma, ovinkasta in težka! Pri tem te bodo v vsaki situaciji vodile Karte zdravljenja. Kažipoti v obliki kart vzorcev, zdravljenja in milosti te bodo usmerjali do svobode, toda ti si tista, ki mora narediti korake in z upoštevanjem smiselnih nasvetov utrditi spremembe. Z uporabo lahko natančno ugotoviš:

 • kateri miselno-čustveni vzorci so aktivno ali latentno prepleteni v tebi, zakaj so nastali, kako povzročajo škodo v tvojem življenju in kaj lahko glede tega storiš, čeprav so nezavedni,

 • kakšni so pod bolečino zakopani dušni darovi, ki bi ti lahko pomagali razplesti vzorce in te vodili pri ustvarjanju bolj osrečujočih scenarijev, ter kako/zakaj jih uzavestiti in zaživeti,

 • na kak način te bodo pri procesu preobrazbe podpirali duhovni dejavniki, torej kateri od ‘obrazov’ milosti prinaša rešitve in kako mu odpreti vrata srca, da ti lahko pomaga.

Priznam, o Kartah zdravljenja bi lahko pisala še in še, vendar ti želim pustiti prostor za lastno izkušnjo. Sporočim, ko jih bo možno naročiti preko spletne strani www.meavalens.si, kjer bodo nastajali tudi blogi s podobnimi temami.

Mnogi Karte že nekaj let uporabljajo in poznajo mojstrske razlage, v katerih je dr. Chuck Spezzano ujel bistveno znanje, ki ga je potrebno usvojiti in ponotranjiti, da lahko sploh postanemo pristen Človek. Seveda pa je to le teoretični del, praksa se je pri meni dogajala skozi dolgoletno psihoanalizo in seveda v življenju, ki sem ga surovo iskreno opazovala s perspektive tega razumevanja. Meni niso bile dovolj ‘samo’ Karte in zdaj vem, da je bil za večino prebojev ključnega pomena zdrav(ilen) terapevtski odnos. So mi pa dajale mnoge iztočnice za terapijo, mi pomagale dihati od termina do termina, ko je bilo nekaj let res hudo, me dnevno spodbujale in spominjale na Resnico.

Če bi ustanovila Šolo življenja, bi se o prepletanju duhovne, duševne in materialne dimenzije učilo od prvega do zadnjega letnika. In še ne bi vsega izčrpali, saj si ego izmišljuje vedno nove načine zamotenja, da bi lahko zlorabil naše darove in z njimi povzročal škodo. Zadnja leta o sorodnih temah govorijo mnoge modre, izkušene osebe, kar me iskreno veseli in utemeljuje zaupanje, da se nam obeta bolj harmonična era, kot smo si drznili predstavljati. Morda jo bomo celo dočakali, če jo že soustvarjamo s svojim iskrenim trudom, namenjenem lastnemu prebujanju … kaj meniš?

Naj ti bo lepo in še lepše!

The post Prihajajo ključi, ki si jih čakala! first appeared on Mea Valens.

]]>
Kje so naslednje knjige Mee Valens? https://www.meavalens.si/kje-so-naslednje-knjige-mee-valens/ Sun, 03 Mar 2019 15:19:35 +0000 https://www.meavalens.si/?p=1411 Včasih prejmem vprašanje, zakaj v zadnjem desetletju nisem spisala oz. objavila kakšne knjige, če je pisanje jasno in dokazano moje dušno poslanstvo. To potrjuje moje počutje ob pisanju, pa tudi odziv bralk na prvi dve knjigi – UGLAŠENO in MILOST […]

The post Kje so naslednje knjige Mee Valens? first appeared on Mea Valens.

]]>
Včasih prejmem vprašanje, zakaj v zadnjem desetletju nisem spisala oz. objavila kakšne knjige, če je pisanje jasno in dokazano moje dušno poslanstvo. To potrjuje moje počutje ob pisanju, pa tudi odziv bralk na prvi dve knjigi – UGLAŠENO in MILOST – pa tudi vsaka situacija, ko poskušam ubesedovati neubesedljivo in presenečeno ugotavljam, da mi vse bolje uspeva. Kaj me je torej odvrnilo od tega, da bi jih spisala še več?

z-milostjo-do-uglasenosti-2Najkrajši odgovor je, da sem bila preveč ranljiva za izpostavljanje. Napredovala sem po poti k Sebi, da ti bom kmalu lahko ponudila tisto najbolj pomembno, zaradi česar sem TU. Ob predelovanju podzavestnih vsebin, ki so mi jih vzbujale drame v osebnem življenju, nisem premogla ne moči ne želje razgaljati se v svoji najbolj intimni iskrenosti, kar zame pisateljevanje je. Uzaveščala in zdravila sem tako rane kot darove Metke, deklice v sebi, da bi lahko polno zaživela kot Mea. Soočala sem se z globokim razočaranjem nad ljudmi in svojo lastno omejenostjo, medtem ko sem po žličkah spravljala v prakso vse znanje o duhovnosti, temni noči duše, preobrazbi v metulja. Življenje mi je dnevno ponujalo priložnosti za udejanjati teorije o duhovnosti, pogumu, zavedanju, hvaležnosti, potrpljenju in zaupanju v to, da je proces varno voden in končen.

Precej lažje je bilo zadnja tri leta, ko sta se mi izpolnili TOP 2 življenjski želji, kar pa je prineslo tudi mnogo novih izzivov, brušenj, prilagoditev in časovnih odlivov, ki prej niso obstajali. Dovolila sem si posvetiti veliko kvalitetnega časa par bližnjim osebam, da smo skozi viharne čase ohranjali povezanost in doživljali nekatere nepozabne pustolovščine. To je drugi razlog, da si nisem vzela dovolj časa za spisati tisto, kar se namerava ubesediti skozi mene.

Tretji je, da se verjetno bojim. Sploh ne tega, da mi ne bi dobro uspelo, da sem izven forme ali da nimam dovolj zanimive snovi … morda tega, da me bo pisanje o globinah odtujilo od ljudi in potegnilo navznoter, v podoživljanje bolečih spominov in plapolanje domišljije, zaradi česar bom manj dovzetna za okolico ali potrebe bližnjih? Ali pa me je strah tega, kakšne posledice bo v okolici sprožila naslednja knjiga, dve, tri? V vmesnih letih se je namreč nabralo ogromno ključnih spoznanj, povezanih tudi s par družbenimi tabuji in zablodami, ki jih bom verjetno razgalila in s tem provocirala nepredvidljive sile, ki se upirajo sestopanju nebes na Zemljo ter ovirajo glasnike dobrih novic.

z-milostjo-do-uglasenosti-4Na prvi pomladanski dan leta 2008 in 2009 sta izšli Uglašena in Milost, ki sta uresničitev mojih najbolj drznih sanj – biti pisateljica. Tudi če se izmikam in skrivam, tega neizčrpnega zaklada v sebi ne morem več zatajevati, kar mi življenje vztrajno dopoveduje.

Temu bo posvečen dogodek 21. 3. 2019. Obogatila ga bo prisotnost Gaje Klas, ki bo vodila dogajanje in nas razsvetljevala s kristalno glasbo ob branju mojih najljubših odlomkov iz že rojenih knjig. Lahko mi tudi sporočiš, katerega bi želela slišati v živo ali če imaš še kakšno drugo vprašanje zame, in sicer TUKAJ. Verjetno bo tudi kak glasbeni gost ali gostja, ki mi veliko pomeni, toda pustimo se presenetiti. Razkrila bom nekaj najbolj bistvenih spoznanj, do katerih sem se dokopala v zadnjih letih, in lahko tudi tebi zelo polepšajo življenje. Seveda bom namignila, čemu bo posvečena naslednja knjiga in kako mi je uspelo uresničiti TOP 2 želji, kar sem omenjala zgoraj.

Dogodek je samo en take vrste in ne vem, kdaj bo kaj temu podobnega, zato se pridruži TUKAJ čimprej – seveda bo transformativno, zabavno in navdihujoče, kot se za naju z Gajo spodobi. 🙂

z-milostjo-do-uglasenosti-3

The post Kje so naslednje knjige Mee Valens? first appeared on Mea Valens.

]]>
Kdor visoko leta … ima čudovit razgled! https://www.meavalens.si/kdor-visoko-leta-ima-cudovit-razgled/ Mon, 25 Feb 2019 09:34:53 +0000 https://www.meavalens.si/?p=1395 Ena mojih dolgoletnih želja je bilo smučanje v slovenskem visokogorju in letos so se končno vsi dejavniki poklopili. Saj ne, da bi bilo to zelo težko izpolniti, toda za mnoge vredne reči napoči pravi trenutek, ko pač napoči, in takrat […]

The post Kdor visoko leta … ima čudovit razgled! first appeared on Mea Valens.

]]>
Ena mojih dolgoletnih želja je bilo smučanje v slovenskem visokogorju in letos so se končno vsi dejavniki poklopili. Saj ne, da bi bilo to zelo težko izpolniti, toda za mnoge vredne reči napoči pravi trenutek, ko pač napoči, in takrat je njihov najbolj pravi čas. Vredno je bilo počakati (kar velja za mnoge srčne želje), saj je potekalo imenitno in prineslo trenutke, ki se jih bo vredno spominjati oz. jih še nadgraditi!

Saj ne vem, ali mi je bilo bolj navdušujoče uživati v prekrasnih pejsažih, ki jih tvorijo numinozna, delno zasnežena gorovja, glasen zvok tišine, ki te potegne vase in globoko umiri, ali smučanje samo kot neizživeta otroška želja – verjetno kombinacija vsega plus odlična družinska družba.

V Bovec smo odpotovali dan po navdihujočem dogodku, ki sva ga z Gajo v nedeljo spletli v Drašu skupaj z gosti; prisotni ste začutili milost v zraku in spremembe v sebi, ki bodo obrodila lepe sadove. Vaše sanje, ki so poletavale naokoli kot drobne iskre, sem ujela v srce in jih ponesla s seboj na vrhove Kanina, kamor smo se za smuko dnevno vzpenjali ob dih jemajočih razgledih.

Baza je bil ljubek hotel naših prijateljev – Sanje ob Soči. Kako primerno in kako lepo je v tistih krajih šele poleti! Še najlepše je to, da tudi del moje družine izvira od tam, iz Čezsoče, iz rodbine Vančar (znana gostilna, kjer sta na slikah tudi moja deda, babi in nekateri sorodniki, ki sem jih še utegnila spoznati kot otrok). Zares – ko si hvaležen za svoje korenine, vse bolj čutiš svoja krila!

kdor-visoko-leta

Nič čudnega, da so slovenski pesniki imeli toliko dela z opisovanjem narave, ki nas obkroža – temu sploh ne moreš priti do konca, ker ti vedno znova zmanjka besed. Bistvo je besedam neubesedljivo in k sreči sem se naučila uživati tudi izven njih, izven razuma, v čistokrvni lahkosti obstoja, kjer čakajo ključi do sveta neskončnih možnosti.

Zlata nit že omenjenega dogodka je bil najdenje prav tega ključa, ki ga ima vsak od nas nekje pri sebi, a ga ne moremo najti, dokler ne tvegamo pohoda v manj poznane, senčne dele sebe, kjer se skrivajo tako strahovi kot dušni zakladi. Seveda to niso le pravljice. So močne metafore, ki jih nezavedno zelo dobro razume in se v življenju manifestirajo na najrazličnejše načine; hvaležna sem, da jih prepoznavam v vse več plasteh. Ob tem pohodu oz. na poti k Sebi se luščimo vsega, kar ni naše in smo le začasno prevzeli kot svoje, ob čemer se nam vse bolj jasni pogled in se lahko čutimo kot tisto, kar v svojem bistvu dejansko smo – večni, blaženi in polni znanja.

Nekoč se mi je to zdelo bolj kot provokacija ali prazna obljuba, saj sem bila prestrašena, izgubljena in polna zmede, toda očitno sem premogla dovolj zaupanja za narediti velike korake v svojo pravo smer, serijo vzponov iz cone udobja v nekaj novega. S tem sem pritegnila uresničitev nekaterih najbolj zanimivih želja in vsakdanjik se zdaj tako razlikuje od nekoč, kot začutimo razliko med zabeljeno in nezabeljeno solato.

Zaprosili ste me, da zapišem stavke iz Uglašene, ki sem jih brala na začetku dogodka ob spremljavi kristalnih sfer. Izvolite torej, z indijanskimi modrostmi navdahnjena norost, po meji katere sem se sprehajala, ko so se mi odpirali dodatni predalčki možganov in srca. Kot tudi vam, ki ste se jim prepustili v živo. Odlomek lahko ob spremljavi glasbe z Gajine zgoščenke Sanje kristalnega srca tudi poslušate spodaj.

kdor-visoko-leta-2

Spet zvezde, blizu, in zavedanje, da že samo s tem, ko diham, živim rešitev problemov, ki se razmisleku zdijo brezupni. Hodeči paradoks, muzej dualnosti, pustinja z občasnimi oazami. Ki so včasih fatamorgane. Valovala sem s puščavo, prsni koš se je napenjal in upadal hkrati z njenim, utripala sem s prostranostjo, se prepustila ritmu in strmela nekam v temo, ko sem nenadoma začutila, kar sem kdaj prej samo umsko premlevala: prisotna sem bila v vsakem delčku univerzuma in vsak delček univerzuma je bil v meni.

Vse besede bi bile odveč; kako naj opišem koketiranje z večnostjo, ko se kategoriji prostora in časa diskretno umakneta s scene?

Srce je prekipevalo, pljuča so se polnila s čudenjem, naseljevalo se je v meni in pojasnjevalo, da sem že to, kar iščem. Takoj ko odvrnem pozornost od želim postati k zavedanju tega, kar že sem, lahko okusim pomen tega. Ko sem se osredotočila na preprosto biti in se odpovedala umovi odvisnosti, da komplicira z razmišljanjem, se je vzbudilo novo razumevanje. V neponarejeni preprostosti so se razodeli največji talenti in od takrat sem zmožna uporabiti moči, ki sem se jih včasih bala.

Če le hočem, lahko preidem samopostavljene meje in drznem si, kar si moram. Moje pravo bitje obstaja onkraj človeške domišljije in ključ do te dimenzije je hkrati ključ do večnih notranjih zakladov, ki me inicirajo v Resnico, samo dati jim je treba dovolj prostora, da se razvijejo.

kdor-visoko-leta-3
Sodelujoči pri ustvarjanju čarobnega dogodka 17.2.2019 – Mea, Gaja, Barbara, Julie, Taja, Manja, Beno in Mateja. Srčna hvala!

The post Kdor visoko leta … ima čudovit razgled! first appeared on Mea Valens.

]]>