naslovnica-milost-3d

Milost

· Čas branja: 4 min

Skozi sedemletno dogajanje romana MILOST vas vodita protagonista, Val in Mija, ljubeč študentski par, ki se ob iskanju Resnice izza kulis materialnega sveta preda vodstvu duhovnega učitelja ter temu popolnoma prilagodi tako življenjski stil kot vrednote. Spoznali boste zakulisje religioznih skupin in ob tem našli dosti smiselnega, kar ne izgublja vrednosti zaradi človeškega faktorja, ki zmore prezačiniti še tako popolno jed.

Pretresla vas bo čustvena zgodba o tem, kakšne preizkušnje zaljubljencema prinese poglobitev v religijo in kako se na to odzoveta. Eden od poudarkov romana je na dejstvu, da ljudje brez predelanih čustvenih travm iz primarnih družin tudi v najbolj duhovnih kontekstih niso varni pred manipulacijo – ni zdrave duhovnosti brez zdrave duševnosti! Toda še vedno se lahko zanesemo na to, da Bog resnično JE Ljubezen in da nam najglasneje šepeta iz globine srca, kar sta se morala kljub megli duhovne odvisnosti naučiti tudi Mija in Val.

Kaj pravijo o knjigi?

“Mea Valens je mlada pisateljica, ki sem jo vzljubil že po prvih stavkih in me ni niti slučajno zanimalo, od kod se je kar na lepem vzela in se spogledala z bralci, kot da je tu že od nekdaj. Njen roman Milost je slikovito pričevanje o romanju za Resnico, pogrezanju v religiozno odvisnost, plimovanju ljubezni, dvomu v Njega in neizbežnem bolečem osvobajanju. Napisan je tako poznavalsko in prepričljivo, da je skoraj nemogoče zaznati mejo med resničnostjo in fikcijo, prav to pa mu po mojem mnenju daje posebno vrednost.” – Feri Lainšček

Odlomek iz knjige

milost-1Je zdaj potrebno kaj drugega kot to, da sem jezna? Jeznaaaaaa, besnaaaaaaaaa na vse njih, ki so se igrali z mano, me kadar koli zlomili, od prvega trenutka do zadnjega, jezna za vsakič, ko se niso potrudili videti in slišati, kdo v resnici sem, in so me krnili in klestili in pilili in brusili v spačka, v defektno podobo mene, zaradi katere sem plesala kot žalostni klovn, se smejala glupostim, prilagajala bedastim pričakovanjem in se zgubljala po temnem gozdu ne-sebe!

Pustila sem se prepričati, da ne morem živeti tega, kar resnično hočem, češ da popolnosti ni in da je treba z lešniki žreti tudi lupine. V paketu pride dobro in slabo, veselje in žalost, ljubezen in žrtve. Ni res. Ni res!!! Ljubezen ni odrekanje, ni mučno splavljanje delov mene, ki nekomu ne ustrezajo, ni potrpežljivo kimanje in zgubljeno upanje, da bom nekoč ljubljena takšna, kot sem. Sovražim vlogo vedske žene in vsiljeno prepričanje, da ljubezen ne bo segla do tja, kjer sem resnična, najbolj resnična jaz, ki se niti še ne vidim jasno, ki sem se pozabila začutiti v vseh niansah.

In ne morem več verjeti, da je Bog nekje zunaj mene, da se moram zdrobiti na koščke, če naj bi ga bila vredna. On JE Ljubezen in Ljubezen ljubi brez postavljanja pogojev, brez izstavljanja računov, ljubi me v vsej moji razsežnosti, tukaj in zdaj. Šele danes, ob tem čudežnem udaru zavedanja, lahko rečem, da čutim v sebi Njegovo prisotnost, pa če nikoli več ne izgovorim nobene mantre in ne vstanem pred deveto zjutraj. Resnico vidim, ko gledam oči v ogledalu, in Resnica je to, kar me gleda iz njega.

Če želite, lahko tudi poslušate odlomek iz knjige.

Mea Valens: MILOST

Število strani: 223
Format: 16 x 22 cm
Vezava: mehka

Cena knjige = 22,00 €
  • Plačilo se izvede po predračunu. Stroški poštnine znašajo 3,70 €.
  • Plačilo se izvede po povzetju. Stroški poštnine znašajo 5,00 €.
  • Za naročilo knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.
Kupim knjigo MILOST!

Mea Valens: MILOST (e-knjiga)

Število strani: 223

Cena e-knjige = 13,00 €

  • E-knjigo vam pošljemo po e-pošti v .pdf formatu.
  • Za naročilo e-knjige kliknite na spodnji gumb in izpolnite naročilnico.
Kupim e-knjigo MILOST!
Deli naprej ...