predavanje-naslovna

Morda je res tisti moj največji dar in milost, da zmorem skoraj neubesedljivo povedati na način, da se razume in čuti hkrati, izven, izza, izpod in izmed besed. Šepetam srcem besede, ki jih lahko prebudijo iz spanja, piham veter v krila iskalcem Resnice, razpletam vozle čustvenih vzorcev, da bi se po nas pretakala radost rešitev. Opolnomočam in inspiriram, ozaveščam o spoznanjih, ki so po dolgih raziskovanjih dosegla dovolj zrelosti, da jih lahko učinkovito delim z drugimi … kar je – temu se ne morem več izmikati – moje poslanstvo in dolžnost. Najraje se odzovem vabilom za predavanja/delavnice pri zaključenih skupinah in predavam zelo različnim poslušalcem vseh generacij, saj teme presegajo naše nalepke, titule in specifike ter nas vračajo na skupni imenovalec – človek.

Kajti samo v odnosu ČLOVEK-ČLOVEK je lahko ČLOVEK-ČLOVEK.

Na predavanjih govorim o vsem, kar sem preverila ne samo na svoji koži, temveč precej globlje: o zaupanju, preobrazbi, paradoksih, ranljivosti, duhu in duši, lekcijah ljubezni, medosebnih odnosih, maskah in srcu, lažeh in resnici, strasti, ustvarjalnosti, povezovanju, travmah in njihovih darovih, zavedanju in spuščanju. Na meastično obarvan, iskreno iskriv način, brez idealizma, sanjarij, praznih floskul in receptov za bližnjice. Ne podpiram površinskih ukrepov, raje razrešujem uganke nezavednega in nevidnega, s čimer se lahko sestavi širša slika prav vsake mikro ali makro situacije.

Anthony De Mello je modro ubesedil, da se je boriti z »demoni« v sebi in drugih nesmiselno, saj jim s tem samo dajemo moč, zato je potrebno pogledati skoznje. Ta unikatna perspektiva je pot do svobode, vendar zahteva kar nekaj znanja, treninga in zaupanja, zato o tem razpredam na vedno nove načine. Moj namen je spomniti te na tisto, česar ne moreš ali nočeš videti, pa bi bilo najbolj potrebno za razrešitev vsakršnih konfliktov in težav.

teme-predavanj

Prepričana sem, da vsaka iskrena želja vsebuje načrt do svoje uresničitve, in ni mi bilo odveč prehoditi mnogoterih pokrajin duše, da bi se tekoče naučila jezike srca, zaupanja, sanj, domišljije, poguma in ljubezni. V največjo podporo sem tistim ljudem, ki si bolj želijo sprejeti odgovornost za svoje okoliščine in objeti spremembe kot dalje stagnirati v coni neudobnega udobja ter ignorirati klic duše po svobodi. Ki postaja vse glasnejši, kajne? Če se želiš dokončno osvoboditi čustvenih bremen in zaživeti svoje lastno poslanstvo, z ljubeznijo do sebe na prvem mestu, bomo skupaj zaplesali v dimenzijo nove, bolj sr(e)čne resničnosti.

V središču moje pozornosti je človek kot celota, torej kot materialno + duševno + duhovno bitje; brez zavedanja tega je po mojem mnenju nemogoče vzpostaviti dolgoročno harmonijo in resničen uspeh na kateremkoli področju. Zanemarjanje duševno-duhovne razsežnosti v vsakdanjem življenju ter odnosih je uspavalo človeštvo do stanja globoke pozabe smisla in prevladala je megla zmede. Posledica tega je kaotično, (samo)uničevalno stanje rase, ki je nekoč z dobrimi nameni poselila obličje prelepega planeta Zemlja. Kako bi lahko bilo drugače in kakšna je tvoja vloga pri tem, ti zaupam na predavanjih.

AKTUALNI DOGODKI

Z MILOSTJO DO UGLAŠENOSTI – 21. 3. 2019 – Maribor

cas-za-sanje-21-3-2019

Mea Valens in Gaja Klas vas ponovno vabiva na potovanje po svetu neskončnih možnosti!

Vsak trenutek lahko izbiramo – včasih smo polni energije in bi lahko osvojili cel svet, drugič smo utrujeni ali brezvoljni in bi si najraje spočili pod kakšno perutjo. Stopiti na pot samospoznavanja in osebne rasti pomeni vsak dan bolj ljubiti sebe in se sprejemati v vseh niansah, da bi se nekoč dokončno prelevili v metulja.

Več o dogodku!

TEME PREDAVANJ

Vstopi v svoje srce in uresniči njegove želje s sanjskim dnevnikom!

predavanje-7

Govorili bomo o ključnih razlogih, zakaj je smiselno usmeriti pozornost v uresničevanje svojih srčnih želja in kako to storiti. Večinoma namreč ne živimo idealnega, sanjskega življenja, temveč se sprijaznimo s serijo kompromisov kot edino možno resničnostjo. Prihaja val navdiha ob zavedanju, kaj pridobiš, ko izbereš svoje življenjsko poslanstvo in poletiš. Pri tem ti bo obilno pomagala metoda sanjskega dnevnika, torej ustvarjanje dnevnika tvoje srečnejše prihodnosti, kar lahko naredimo tudi skupaj na delavnicah. Več o predavanju!

Povezovanje intuitivne divje ženske in osamljene deklice v tebi

predavanje-2

Gojiti v sebi moč divje ženske pomeni videti življenje skozi tisoče oči, ga poslušati s tisoče ušesi in z vsako dlako čutiti kot čudež, dar vsakega novega jutra. Vabim te spoznati enega ključnih arhetipov v psihi vsake ženske in moškega, torej našo prvinsko, instinktivno, strastno, močno, modro, zdravilno, večno, ranljivo in rahločutno divjo naravo. Več o predavanju!

Kako preobraziš travmatične izkušnje in prejmeš njihove darove?

predavanje-3

Kadarkoli si »izgubila« del svojega srca, si se odpovedala enemu od prirojenih darov, s katerimi bi lahko osrečevala sebe in bližnje. Ko vzameš svojo moč nazaj in dojameš resnico o sebi, prepoznaš, da je v tebi vse, kar potrebuješ za prenovo in razcvet. Ponovno boš začutila upanje, da ima tudi zate usoda pripravljena lepa presenečenja, uvidela boš boleče dogodke/odnose z drugačne perspektive ter zamenjala bremena z darovi. Več o predavanju!

Nevidne toksične posledice psihičnega nasilja

predavanje-4

Večina ljudi se ob razmisleku strinja s Sartrovo ugotovitvijo, da so tako pekel kot nebesa dejansko ljudje okoli nas. Eden od razlogov, ki razdira harmonijo in odžira radost iz srca, je toksičnost medosebnih odnosov (v partnerstvu, družini ali službi), zabeljenih s psihičnim nasiljem. Spregovorila bom o tem, katere vrste ravnanja pomenijo psihično nasilje, tudi če so prisotna le občasno ali v majhni meri, ter kakšne so njihove posledice. Več o predavanju!

Kaj nas želi naučiti Ljubezen?

predavanje-5

Morda šepetaš, da te je ljubezen razočarala, opeharila, zlomila, zapustila ali obupala nad tabo, toda zagotavljam ti, da se motiš. Zamenjala si jo z nečim drugim. Njena dimenzija obstaja onkraj vseh stereotipov, ki nam jih je nacepila družba skozi stoletja in ne vidimo čeznje, s čimer zamujamo priložnost za nekaj najlepšega, kar človek sploh lahko doživlja. Več o predavanju!

Ni prave duhovnosti brez zdrave duševnosti!

predavanje-6

Na predavanju bom pojasnila skozi teorijo in prakso pridobljeno zavedanje, zakaj ne more biti prave duhovnosti brez zdrave duševnosti; šele sinhronizirano delovanja psihe in duše prinese Svobodo, Resnico in Ljubezen z veliko začetnico, ne samo kot farso teh dragocenih, a razvrednotenih pojmov. Več o predavanju!

Še nekaj podobnih tem, ki se prilagajajo specifikam publike:

  • Živeti svoje poslanstvo ali pustiti, da umre v tebi? To je zdaj vprašanje!
  • Kakšen odnos med telesom, duhom in dušo vodi v Svobodo?
  • Kako nastanejo srčne rane in kakšne so njihove posledice?
  • Resnica osvobaja na poti duševno-duhovne preobrazbe
  • Obstaja povezava med tvojo podzavestjo in denarnico?
  • Zmagovalni trio: hvaležnost, zavedanje in milost
  • Močna ženska strastno uresničuje svoje sanje
  • Kaj točno misliš, ko si rečeš Človek?
  • Zakaj in kako slediti svojemu srcu?

predavanja-2