predavanja-1

Govorili bomo o ključnih razlogih, zakaj je smiselno usmeriti pozornost v uresničevanje svojih srčnih želja in kako to storiti. Večinoma namreč ne živimo idealnega, sanjskega življenja, temveč se sprijaznimo s serijo kompromisov kot edino možno resničnostjo. Prihaja val navdiha ob zavedanju, kaj pridobite, ko izberete svoje življenjsko poslanstvo in poletite. Pri tem vam bo obilno pomagala metoda sanjskega dnevnika, torej ustvarjanje dnevnika vaše srečnejše prihodnosti, kar lahko naredimo tudi skupaj na delavnicah.

Spomnila vas bom na obstoj edinega zanesljivega kompasa – to je seveda vaše dragoceno SRCE – ki potrpežljivo čaka na vašo pozornost. Ne samo kot organ ali radiatorček, temveč kot razsežnost duha, skozi katero lahko vstopite v povsem drugo dimenzijo in raziščete svoje notranje pokrajine. Srce ima ključavnico od znotraj in odklenete ga lahko le vi, ko ne gre drugače ali pa se počutite dovolj varno. Skupaj bomo najprej poiskali ta skrivna vrata in namignila vam bom, kje najdete ključ, če ste ga morda založili.

Proučevala sem značilnosti ljudi, ki si drznejo uresničevati Sanje in pri tem sledijo intuiciji, tudi če to sproža spremembe (nezdravih) odnosov in okoliščin:

  • kljub vsem preprekam so zgradili most med srcem in možgani, intuicijo in razumom,
  • dojeli so mogočen vpliv potlačenih občutkov iz preteklosti na sedanjost in prihodnost,
  • izvor njihove moči in kreativnosti je v ljubezni do sebe ter uzaveščenem poslanstvu,
  • zavedajo se, da so v srčnih ranah in sencah skrite njihove največje moči in potenciali,
  • prevzemajo odgovornost tudi za neprijetne dogodke, saj ne sprejemajo vloge žrtve,
  • negujejo ranjenega otroka v sebi in ga upoštevajo tudi pri drugih ljudeh.

To morda zveni kot fantazija ali abstraktna poezija, dejansko pa je naravna posledica učinkovitega duševno-duhovnega prebujanja, ki ga tako strastno promoviram skozi vse svoje delovanje in ubesedovanje. Metoda sanjskega dnevnika je navidez res preprosta in igriva, kar je značilno za kvantnofizične metode, ki sežejo globlje od vsake teorije in razumskega dometa. Med drugim povezuje otroka in odraslega v nas, kar je več kot dobrodošlo za uspešno uresničevanje tistih najbolj dragocenih potencialov, ki čakajo na našo pozornost.