knjige-e-knjige

Na predavanju vam bom pojasnila skozi teorijo in prakso pridobljeno spoznanje, zakaj ne more biti prave duhovnosti brez zdrave duševnosti; šele sinhronizirano delovanja psihe in duše prinese Svobodo, Resnico in Ljubezen z veliko začetnico, ne samo kot farso teh dragocenih, a razvrednotenih pojmov.

Pomembna resnica, s katero se prej kot slej mora soočiti vsak duhovni popotnik, je vpliv delovanja človekove psihe na evolucijsko napredovanje njegove duše skozi lekcije materialnega sveta. Dejstvo je, da imamo tudi iskalci svetlobe svoje temne strani, zato so že v starodavnih religijah poudarjali psiho-fizično uglašenost za doseganje duhovne harmonije.

Psihološki vzorci, ki smo jih ponotranjili skozi odraščanje in socializacijo, so bistveno vplivali na to, kot kakšno osebo se doživljamo, na kak način čutimo svoje obveznosti in pravice, smisel svojega življenja, dinamiko medosebnih in duhovnih … Tako pozitivne kot travmatske izkušnje, ki smo jih doživljali v primarni družini, ključno oblikujejo ne samo naš odnos do sebe, drugih in sveta, temveč tudi do »Očeta naše duše«, zaradi česar je doživljanje in izkazovanje vere/duhovnosti lahko popačeno (npr. manipulativno ali moralno sporno delovanje s strani »duhovnih avtoritet«, slepa vera v kvazi guruje, duhovna manipulacija/odvisnost).

Mnogi ljudje se zanašajo na to, da bo neka delavnica, knjiga, guru, mantra, meditacija, vaja … razrešila vse njihove težave iz tega in prejšnjih življenj. Izkaže se, da se jim po letih raznih praks nekatere začarane spirale še kar odigravajo, dejansko pa se tudi večini njihovih učiteljev in mentorjev. Res je, da se lahko marsikaj čudežno zgodi skozi milost, toda izkušnje so me naučile, da se ni možno izogniti potovanju skozi puščave in goščave podzavesti, če naj bi vzpostavili harmonijo, razvili pristen odnos z Izvorom, vzgojili brezpogojno ljubezen ali kandidirali za razsvetljenje.

To lekcijo je neizbežno usvojiti, saj je tesno povezana z namenom našega bivanja v materialnem svetu. Prave odgovore zase poznamo le mi in tudi odnos z božanskim se lahko vzpostavi samo skozi ljubezen do sebe; ta odpre srce, ko na njegova vrata potrka Milost.

duhovnost-dusevnost-1