osnovna-delavnica-fraktalno-risanje

Osnovni proces fraktalnega risanja

· Čas branja: 4 min

Se strinjaš, da življenje ni namenjeno le preživetju, temveč temu, da ga živimo na polno? Da vstajaš z nasmehom, kreativno in motivirano pelješ svoj dan skozi delo, družabnost, gibanje, družinske zadeve in druge dogodivščine, ob čemer te polnijo harmonični odnosi s sabo in soljudmi? Če ti to še ne uspeva kljub raznim načinom osebne rasti, ki si se jih posluževala, te lahko razveselim z metodo, ki presega meje do sedaj možnega!

Metoda fraktalnega risanja prihaja iz Rusije; temelji na znanosti in desetletjih uspešne prakse. Z njo boš na enostaven način uvidela dejansko stanje tvojega bitja, česar ne more slikati noben medicinski aparat. Duša ti bo skozi linije in barve sporočila vse, kar je res pomembno vedeti o sebi, da bi lahko dosegla bistvene spremembe počutja, odnosov ter vsakdanjih okoliščin v skladu s svojimi srčnimi željami in potenciali. Potreben ni nikakršen umetniški talent, metoda enako dobro deluje pri vseh ljudeh, ne glede na starost, izobrazbo, narodnost ali specifične težave.

Vsaj enkrat mesečno se prične skupinski proces osnovnega fraktalnega risanja z naslovom Rišem fraktale in osvobajam potenciale , ki poteka v posebnih FB skupinah. Srčno vabljena na 15-minutni posvet pred udeležbo!

Če želiš začeti izven teh terminov, ne uporabljaš Facebooka ali želiš doživeti osnovni proces fraktalnega risanja individualno, ti je namenjeno nadaljevanje! Vsebina je podobna kot v skupinski, le da je časovno prilagojena tebi.

Zakaj je fraktalno risanje proces, ne samo likovna tehnika?

V videu o metodi fraktalnega risanja sem več povedala o tem, da se skozi proces risanja fraktalov začnemo postopoma nevrološko, fiziološko, genetsko … skratka fizično in psihično spreminjati v »izboljšano verzijo sebe«. Izkušnje so pokazale, da je sicer možno izrisati fraktalni cikel (več v nadaljevanju) samo na podlagi video navodil in brez spremstva, toda učinek risanja z mentorstvom – v majhni skupini ali individualno z mano – je bistveno bolj učinkovit, zanesljiv in zabaven.

Pri fraktalnem risanju namreč govorimo o spreminjanju podzavestnih nastavitev, najgloblje vtisnjenih psiholoških vzorcev, svojega biopolja in osebnosti, dolgotrajnih čustvenih stanj … Skozi fraktale to poteka lahkotno in preprosto, nikakor pa ni vedno enostavno. Tisti deli nas, ki se ne želijo spremeniti, lahko sprožajo odpore do sprememb in sabotirajo naš zavestni trud. Sami jih težko preidemo, v spremstvu in s sprotnimi usmeritvami na vsakem koraku pa lažje vztrajamo skozi neudobje spreminjanja starih navad. To je le eden od razlogov, da najtopleje priporočam in osebno izvajam samo fraktalni proces s spremstvom, saj je učinek neprimerljiv.

VSEBINA OSNOVNE DELAVNICE FRAKTALNEGA RISANJA

Na osnovni delavnici se boš naučila razumeti barvno govorico svoje duše in objela notranjega otroka v sebi, ki hrepeni po tvoji pozornosti in ljubezni. Pokazala ti bom, kako na ljubek način sama odpraviš iz življenja tisto, česar je v njem preveč, ter povečaš vse, kar si resnično želiš in potrebuješ za uspešen razvoj. Tako boš prevzela odgovornost za svojo zgodbo in se s fraktalnim risanjem približala srčnemu namenu, zaradi katerega obstajaš na tem čudovitem planetu.

Kaj sledi? Življenje boš sčasoma zajemala z zajemalko, ne le z žlico ali celo žličko, kot si bila morda navajena doslej. Dovoli si sprostiti notranje zavore in se uglasi z najboljšim, najlepšim v sebi!

Vse, kar potrebuješ za fraktalno risanje, je:

  • navaden bel tiskalni papir ali malo debelejši papir
  • črno kulico ali črn tanek flumaster (0,5 ali 0,7 mm)
  • čim več barvic, najmanj 20 različnih odtenkov, razen bele

Individualna delavnica je časovno prilagojena tebi in vključuje:

  • vsa potrebna video navodila za risanje inicialnih in korekcijskih fraktalov,
  • 1-urno osebno analizo tvojih inicialnih fraktalov in oblikovanje ciljev,
  • dodatne video vsebine v zvezi s fraktalnostjo in procesom,
  • sprotne usmeritve pri vsakem fraktalu korekcijskega cikla (7 fraktalov),
  • odkritje ključnih 6 podzavestnih vzorcev in dušnih darov s Kartami zdravljenja,
  • 30-minutni zaključni posvet za povzetek, tvoja vprašanja in nadaljnje usmeritve.

1. KORAK

Najprej se boš naučila risati diagnostični/inicialni fraktal, ki ga imenujemo avtoportret duše. Na podlagi podrobnih navodil boš do naslednjega srečanja izrisala še dva takšna fraktala, kar bo omogočilo splošno analizo tvojega notranjega stanja ter pokazalo smeri korekcije z namenom optimizacije tvojega počutja in delovanja. Začutila boš, kako osvobajajoče se je predajati risanju in barvanju, saj med procesom vstopiš v stanje aktivne meditacije, ko vse skrbi in težave zbledijo, čutiš samo še – sebe.

2. KORAK

Vse inicialne fraktale mi pošlješ na mail meavalens@gmail.com ali na FB messenger in se dogovoriva za 1-urno srečanje preko zoom. V njem ti podam sporočila tvojega fraktala s kratko analizo, ti pojasnim bistvo korekcijskega risanja in nastaviva tvoj osebni cilj, ki se mu želiš skozi risanje približati. Posvet seveda posnamem, da ga lahko še večkrat poslušaš.

3. KORAK

Ob upoštevanju navodil korekcije narišeš 7 fraktalnih risb, kar predstavlja en mini cikel. Risbe mi sproti pošiljaš, da ti ažurno sporočam pohvale, pripombe, dodatna navodila, poglobljeno razumevanje oz. karkoli potrebuješ za idealen fraktalni razvoj. Seveda ob tem podrobneje spoznaš učinek osnovnih barvnih odtenkov v fraktalnem risanju in življenju nasploh, da ti sčasoma postanejo vsakdanje »zdravilo«. Dodava še nekaj fraktalne teorije (o fraktalnosti časa, univerzuma in izkušenj, o nevroplastičnosti možganov in spremembah, ki jih vanje vnašamo ob risanju, o aktivni meditaciji, ki nam jo omogoča fraktalno risanje …) in še kaj glede na tvoje želje in potrebe.

4. KORAK

Za zaključek boš narisala poseben fraktal opolnomočenja, ki te bo energetsko polnil še dolgo po delavnici. Izvedela boš, kako lahko s svojim risanjem pomagaš tudi drugim ljudem ne le s tem, ko spreminjaš sebe, temveč še bolj konkretno, skozi fraktalno ustvarjanje.

Pogovori potekajo po vnaprej dogovorjenem komunikacijskem kanalu (telefon, viber, what’s up, zoom, mail, FB …).

Prispevek za osnovni proces = 440,00 €

Deli naprej ...